Wpis z mikrobloga

kyrie eleison, nie mam już sił. Mam konto w banku TSB (wtedy jeszcze Lloyds TSB), które założyłem mieszkając tam i żyjąc długie lata temu. Teraz konto potrzebuję, oczywiście hasła nie pamiętam, zrestartować hasła też nie mogę. Dzwoniłem do nich to kazali wysłać mi list na poczcie taki z podpisem odręcznym z aktualnymi danymi. Na ch.. to nie wiem, bo teraz babsko mi pisze z banku na czacie, że i tak nie mogą wysłać kodu z jednorazowym hasłem na numery nie pochodzące z UK. Jprdl... to po co miałem wysyłać im list? Teraz oczywiście nie mogła mnie nawet zweryfikować i zamknęła czat. Dzwonić też już nie mam sił, trwa to kupę czasu i niewiele z tego wynika. No i ta baba dziś na czacie powiedziała jeszcze, że raczej powinienem odwiedzić ich osobiście... super.

jak mam odzyskać dostęp do konta internetowego? Naprawdę muszę tam lecieć ? Bez jaj no ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#bankowosc #uk #zagranico #emigracja #tsb #kontobankowe #anglia
  • 10
via Android
  • 0
@kwiatosz @Lanza @jamajski_spekulant Konta nie zamknęli bo jeszcze parę mies temu dzwoniłem do nich czy czasem nie mam debetu (bałem sie ze mogli oplaty za prowadzenie konta wprowadzic). Zreszta na infolinii podaje dane konta, tj numer i sort code i sa poprawne, wiec istnieje
@kwiatosz: bzfura
@Lanza:

Bzdura. Mialem wlasnie w lloydsie konto ktore zalozylem po przylocie do uk (11lat temu) zalozylem tylko bo potrzebowalem potwierdzenia adresu. Na konto chyba nawet sie nie logowalem online. Wczesniej mialem jeszcze konto w barcleysie jak przyjezdzalem sezonowo dlatego lloyds poszedl w odstawke.

Jakos rok temu poszedlem do lloydsa a wlasciwie TSB i babka normalnie mi zmienila dane i wyslali nowa karte :)
@johnmorra: Mnie nie było w UK 2009-2016 i jak poszedłem po powrocie do banku zapytać o konto to powiedzieli, że jeśli nie było tam żadnych środków to zostało zamknięte po takim czasie.
@johnmorra Sam jesteś bzdura, żona miała konto w Barclaysie w 2006 bodajże, jak przyjechaliśmy w 2015 to konta już nie było, a co więcej zgarnęli kasę która tam była. Jest procedura odzyskiwania kasy z konta, ale w naszym lokalnym banku jej nie znali, a po te kilkadziesiąt funtów nie chciało nam się do innej placówki jeździć.

Cytat ze strony Barclaysa: Lost accounts are sometimes referred to as 'dormant accounts', as they've been
@johnmorra Mowa o tym czy banki w uk mogą zamykać nieużywane konta. Tsb też podlega pod 2008 dormant bank and building societies act, też mogą zamykać konta i zagarniać hajs. Strona TSB leży, ale wyniki z Google wskazują że mają na swoich stronach informacje o dormant accounts.