Wpis z mikrobloga

Słuchajcie co mi się właśnie przytrafiło w #biedronka #poznan .Byłem na zakupach 15min temu i płacąc telefonem w kasie samoobsługowej,akurat w tym samym czasie jakiś koleś,coś na wysokości mojego telefona brał z Polki ze słodyczami odgradzająca kasy . Nagle odszedł i wyciągnął z kieszeni pendrive. Nie wiem albo ja świruje , albo za dużo filmów oglądałem. Następnie typek przyczaił ze się na niego gapie i gdzieś zniknął w czeluściach biedry. Gość nie miał nic co wskazywało jakby przyszedł coś kupić, żadnych zakupów .Czy to możliwe ze typ właśnie zaczytał c--j wie co z mojego tele? Przez co mogę stracić kasę ? Czy to sfi ?Dla pewności przelałem kasę na konto oszczędnościowe. Choć pewnie najlepszym wyjście byłoby przelanie na inne konto banku. Co myślicie ??
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Dankan90: płatności telefonem są o tyle bezpieczne, że jedyne co mógł przejąć to token. Inne informacje o karcie nie są przechowywane. Wystarczy usunąć metodę płatności z Google Pay/Apple Pay i ponownie dodać kartę aby wygenerowany został nowy token
  • Odpowiedz