Wpis z mikrobloga

Google Stadia w Polsce.
https://www.androidowy.pl/google-stadia-w-polsce-oficjalnie/311/
Możemy podniecać się, że usługa trafiła do Polski, ale moim zdaniem nic ponad to. Jest to po prostu kolejna usługa od Google, która może będzie rozwijana, a może zostanie uśmiercona za kilka lat. Tak jak w przypadku innych “mniejszych” projektów Google, nie przywiązywałbym się do Stadia. Taki urok już tej kororacji.
W moim przypadku usługa nie działa pod LTE.
Fandroid - Google Stadia w Polsce. 
https://www.androidowy.pl/google-stadia-w-polsce...

źródło: comment_1607409161SkU0l69twaETu4oE4d8weI.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fandroid sens tej usługi jest tylko w pakiecie z kontrolerem i Chromecast w super cenie. Ale tego w PL nie będzie. A szkoda bo czekałem na to :/ teraz znów myślę o pakiecie od MS I jakiś kontroler do telefonu i tv..
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@czuczer: sprawdź shadow PC :) korzystam od 3 miesięcy i bardzo sobie chwalę, dodatkowo nie ogranicza nas żadna biblioteka. Minusem jest długi czas aktywacji, ok 2-3 miesiące
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Fandroid: do tego mam wrażenie, że działa dużo lepiej niż gfn gdzie zawsze miałem obraz jak przez mgłę i notorycznie spadał birate. Tutaj często zapominam, że nie gram lokalnie :) w razie czego mogę pomóc na pw.
  • Odpowiedz
@kamilowski: btw w najtańszym shadow mam możliwość dokupić dysk? Bo rozumiem, że 256GB ma mi starczyć na windowsa + gry? Bo tak trochę biednie to 256GB wygląda... GTA V, W3, CP2077 i piach.
  • Odpowiedz
@HachiRoku: tylko, że Shadow działa jak zdalna maszyna chyba. Możesz co chcesz puścić. W GFN jesteś ograniczony ich biblioteką. Dobrze rozumuję? Na Shadow można cokolwiek puścić?
  • Odpowiedz
@HachiRoku: na start dostajemy coś około 235GB przestrzeni dyskowej, ja dokupiłem jeszcze 256GB za dodatkowe 3 eur miesięcznie.
Rzeczywiście jest dosyć drogo na tle konkurencji, miesięcznie wychodzi to łącznie ok. 72 zł.
Jeśli chodzi o stabilność to porównując do gfn czy xcloud, jest mega przepaść, zdarza mi się bez większych problemów grać nawet na lte.
Do tego dokupiłem pada bluetooth, używam tego praktycznie wszędzie na telefonie, laptopie i tv 50".

Ale żeby nie było
  • Odpowiedz