Wpis z mikrobloga

@P83M
Tak realnie za 35 kola to mozna kupic
- 2/3 letnie auto klasy B lepszej marki,tez ze srednim wyposazeniem
-5/6 letnie auto klasy C lepszej marki, z miare juz normalnym wyposazeniem
-6/7 letnie auto klasy D lepszej marki
-9/10 letnie auto klasy D marki Audi/BMW z niezbyt znana historia ( najczescie taksowka z
  • Odpowiedz
@vegetassj1: @witam12: @P83M: Przecież takie auto jest idealne do jakiś firm gdzie auto to po prostu przemieszczenie się z punktu A do B po mieście. Części tanie, ewentualne naprawy tak samo.

Po co brać w leasing auto za 150k jeśli to za 40k będzie spełniało tak samo dobrze dane zadanie?
  • Odpowiedz
@epll
Ale bez radia? Co tam radia-klimatyzacji?
Ja wiem,ze jeszcze na przelomie wiekow byly takie kwiatki jak nowiuskie z salonu ople astry bez wspomagania czy obrotomierza,ale jednak mimo wszystko bez przesady.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@witam12: to już Ci powiem, że nowoczesnej to on nie jest. Pojazdy Dacii są technologicznie 10 lat lub jedną generację wsteczne w stosunku do najnowszego wydania techniki producenta.
Takie podejście nie występuje np w grupie VAG
  • Odpowiedz
via Android
  • 4
@SPGM1903 ale bzdury Pan p--------z niczym n------y wujek przy świątecznym stole :P Sandero 2021 jest to robione na CMF-B czyli najnowszej platformie przeznaczonej do pojazdów tej wielkości w grupie Nissan-Renault. Tak samo silnik 1.0 TCE, skrzynia biegów etc.
  • Odpowiedz
@ZlodziejBilonownic: @P83M:

Bez sensu trochę ta wasza dyskusja. Bo rozsądną alternatywą dla Dacii jest 3-5 letni Nissan albo Kia jako auto zdroworozsądkowe.

A M5 e60 winszuję - zarówno samochodu jak i fantazji ;)
  • Odpowiedz
@witam12: akurat Dacia z generacji na generację robi się coraz sensowniejszym autem. Jak ktoś potrzebuje zwykłego samochodu do jazdy to będzie zadowolony. Choć faktycznie lepiej dołożyć tych parę groszy do wyższej wersji.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@witam12: panie, bo za inwektywy to w ryj dać mogę dać
Piszesz o najnowszym, niewyszedniętym pojeździe.
Ja mówię o istniejących już daciach Logan, Sandero, etc, których filtry olejowe są te same co w Renault sprzed kilku lat, nie mówiąc o silniku i rozruszniku, które brzmią dość charakterystycznie (jak fiat panda 2). Panie, nawet klocki trw te same...
Silnik 1.0 tce już trochę istnieje na rynku, nie? Widziano go już w
  • Odpowiedz