Wpis z mikrobloga

Dlaczego na ISS są stare laptopy zamiast super nowych? Dlaczego wykopki lecą za M1 i Big Sur zamiast poczekać aż M1 pozbędzie się wad wieku diecięcego ? Mam Pro 2020 INTEL z Cataliną w bogatrzej wydajniejszej wersji aby przeczekac te 2-3 lata. Tylko. Zrobią brew, cask itp pod ARM to za rok przejdę na M2 i Big Sur kiedy będzie już nowa wersja macOS.

Wyczyść dysk pod M1. System zdechnie jak będziesz chciał\a zainstalować. Brak software. Nie wszystko kompatybilne, hardware nie wspolpracuje. Ale hehe, numerek wyższy i nowy UX! To je zmiana . Bo i tak każdy ma w dupie co pod maską typu SSV, nowe kext w nowym macOS że zwiększenie bezpieczeństwa bo lepi konsumować FB/IG na PRO bo Air to biedota w starbuksie.

#informatyka #komputery #sysadmin #devops #apple #takaprawda
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nutramigen: Mówisz o zdjęciu? Jak czasami przeglądam nagrania NASA to dochodzę do wniosku ze to najbardziej zagracone laboratorium w tej części galaktyki. Tym bardziej ze nad porządkiem i planowaniem tego co potrzebne pracuje cały sztab ludzi
  • Odpowiedz
@Feeder: Świetna historia. Jako fan thinkpadow od lat z przyjemnością ja przeczytałem. Ale jako ciekawostkę podam ze miałem w życiu kilkanaście thinkpadow. Od R60 po T480 i jedyny jaki mi padł, w którym cokolwiek sie zepsuło to wychwalany i przepancerny T61 (padła grafika nvidia). Choć miałem z pierwszego wypustu od Lenovo. Wogole T61 to chyba przełomowy laptop. Zdaje sie ze można go kupić zarówno produkcji IBM jak i Lenovo
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska: Bardzo możliwe, generalnie mialem duży sentyment do IBM tp, pierwszy mój pecet to właśnie tp wyciągnięty z TVP jakoś około ’99 roku. Potem jak już pojawiły się lenovo to brand mocno stracil na swojej rasowości i takich kocheretnosci
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska: Przecież te komputery są Ciężkę, brzydkie, nieestetyczne. Jak można w ogóle czerpać radość korzystając z tych plastikowych kloców?

Po za tym macOS zawsze będzie dużo przyjemniejszy w użyciu niż linux
  • Odpowiedz
@MrBanana: wygląd to kwestia gustu, akurat moim zdaniem nie ma na rynku ładniejszych. Ciężkie sa nie wszystkie, taki X1 Carbon jest lżejszy niż MacBook Air.

Ja najbardziej w nich lubię naprawialnosc. Komp warty z 4K a nie licząc płyty głównej w razie awarii najdroższa cześć kosztuje z 300zl (matryca) poza tym dokupisz do niego każda j----a śrubkę czy kawałek plastiku. A teraz powiedz ile kosztuje wymiana matrycy w MacBooku. Miałem
  • Odpowiedz