Wpis z mikrobloga

@rosso_corsa: jeśli chodzi ci o skopiowanie kodu z danej biblioteki i wrzucenie jej do jednego pliku ze skryptem, no to się pewnie da, ale to jest skrajnie głupi pomysł. na pewno prosciej jest naprawic import, co ci nie dziala?
z konsoli się nie da bo "apt-get not found"

@rosso_corsa: bo próbujesz zainstalować pakiet linuxowy, a nie pythonowy

z GUI jak zainstalowałem to skrypt w puthonie

@rosso_corsa: bo najprawdopodobniej masz jakieś środowisko wirtualne

Ogólnie to jeszcze raz zachęcam do przeczytania tego linka co wkleiłem powyżej. Ewentualnym rozwiązaniem problemu byłoby zainstalowanie biblioteki globalnie przez pipa ( https://www.tecmint.com/install-pip-in-linux/ ), ale generalnie powinno się zawsze robić środowisko wirtualne i w nim tylko instalować
@rosso_corsa: daj znać jak zadziała/będziesz mieć jakieś problemy. nie mam pojecia czym jest openwrt, wiec mozliwe ze moje porady wyrządza twojemu sprzetowi jakas krzywde xd
@ehhhh: zrobiłem tego pipa ale nie moge znalezc w repo opkg unixodbc-dev ktore jest podobno wymagane oprocz pyodbc. no trudno dwa dni nad tym siedzialem i lipa jest tylko unixodbc ale jak je zainstaluje to mam 'Failed building wheel for pyodbc' i na tym stoi :/
@rosso_corsa: sprawdz czy operujesz na pythonie 2 czy 3, bo niektore terminale domyslnie operuja na dwojxe. czyli np jak rovisz jakaś komendę typu pip to musisz zrobic pip3 albo jak wpisujesz python to musisz dac python3