@rosso_corsa: jeśli chodzi ci o skopiowanie kodu z danej biblioteki i wrzucenie jej do jednego pliku ze skryptem, no to się pewnie da, ale to jest skrajnie głupi pomysł. na pewno prosciej jest naprawic import, co ci nie dziala?
@HefiDL: @LazyInitializationException: @ehhhh: z konsoli się nie da bo "apt-get not found" z GUI jak zainstalowałem to skrypt w puthonie jakby jej nie widzi
@rosso_corsa: bo próbujesz zainstalować pakiet linuxowy, a nie pythonowy
z GUI jak zainstalowałem to skrypt w puthonie
@rosso_corsa: bo najprawdopodobniej masz jakieś środowisko wirtualne
Ogólnie to jeszcze raz zachęcam do przeczytania tego linka co wkleiłem powyżej. Ewentualnym rozwiązaniem problemu byłoby zainstalowanie biblioteki globalnie przez pipa ( https://www.tecmint.com/install-pip-in-linux/ ), ale generalnie powinno się zawsze robić środowisko wirtualne i w nim tylko instalować
@LazyInitializationException: @ehhhh: instaluje na openwrt to jest jakiś Linux nie wiem do końca jaki. Zainstalowałem właśnie tylko ten pakiet linuxowy bo importowanie bibliotek w skrypcie nie działa wcale. Dzięki, wszystko później przeczytam bo dziś cały dzień się z tym meczylem i lioa
@rosso_corsa: daj znać jak zadziała/będziesz mieć jakieś problemy. nie mam pojecia czym jest openwrt, wiec mozliwe ze moje porady wyrządza twojemu sprzetowi jakas krzywde xd
@ehhhh: zrobiłem tego pipa ale nie moge znalezc w repo opkg unixodbc-dev ktore jest podobno wymagane oprocz pyodbc. no trudno dwa dni nad tym siedzialem i lipa jest tylko unixodbc ale jak je zainstaluje to mam 'Failed building wheel for pyodbc' i na tym stoi :/
@rosso_corsa: sprawdz czy operujesz na pythonie 2 czy 3, bo niektore terminale domyslnie operuja na dwojxe. czyli np jak rovisz jakaś komendę typu pip to musisz zrobic pip3 albo jak wpisujesz python to musisz dac python3
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@rosso_corsa: bo próbujesz zainstalować pakiet linuxowy, a nie pythonowy
@rosso_corsa: bo najprawdopodobniej masz jakieś środowisko wirtualne
Ogólnie to jeszcze raz zachęcam do przeczytania tego linka co wkleiłem powyżej. Ewentualnym rozwiązaniem problemu byłoby zainstalowanie biblioteki globalnie przez pipa ( https://www.tecmint.com/install-pip-in-linux/ ), ale generalnie powinno się zawsze robić środowisko wirtualne i w nim tylko instalować
Komentarz usunięty przez autora