Aktywne Wpisy

nameisnull +186
Znalazłem ogłoszenie, bo szukam BMW z serii 1 dla mojej Pani i coś takiego mnie zainteresowało.
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-1-ID6HDi8e.html
Zapłaciłem za raport to podzielę tym co zobaczyłem.
#motoryzacja #januszebiznesu
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-1-ID6HDi8e.html
Zapłaciłem za raport to podzielę tym co zobaczyłem.
#motoryzacja #januszebiznesu
źródło: Zrzut ekranu z 2025-10-19 09-16-51
Pobierz
slawomirus +590
Zrobiłem pokrowiec na patyczka do uszu ale nikt mnie nie pochwali bo jestem ze wsi
#diy #tworczoscwlasna #humorobrazkowy
#diy #tworczoscwlasna #humorobrazkowy
źródło: temp_file1106070501455262546
Pobierz

1. Aplikacja sprawdzałaby na telefonie, zablokowane przez ciebie numery i przesyłała je na serwer. Pracując w tle, w trakcie próby nawiązania połączenia przychodzącego, sprawdzałaby czy dzwoniący numer nie został zablokowany np. przez 10 innych osób. Jeśli tak, to dodawałaby go do rejestru połączeń odrzucanych na telefonie (pozwoli to na ograniczenie ściągania i przetwarzania zbyt wielu spamerskich numerów).
2. I druga funkcjonalność - domyślnie wyłączona ale z możliwością włączenia u osób, które mają pakiety rozmów bezpłatnych. Po wstępnej weryfikacji numeru przychodzącego: czy nie jest to numer płatny lub np. przychodzący z zagranicy aplikacja wysyła zapytanie na serwer, czy aktualnie u kogoś innego w Polsce, kto także włączył tę funkcjonalność - nie dochodzi właśnie do próby nawiązania podobnego połączenia. Jeśli tak, to aplikacja przekierowywałaby rozmowę u jednego z nich w ten sposób napuszczając dwóch telemarketerów na siebie. Niech sobie wzajemnie podyskutują i ustalają kto do kogo zadzwonił, i kto ma tańsze garnki lub ofertę większych zysków finansowych.
3. Bonus: streaming najfajniejszych rozmów na YouTube, na prywatnym, wskazanym kanale.
#programowanie
@gorbak: Które bajery? Systemowy rejestr numerów odrzucanych, czy nawiązywanie połączeń? - Bo do tego sprowadza się 2 funkcjonalność. - Nie wiem, bo nigdy nie miałem IPhone