Wpis z mikrobloga

@anonymous_derp: podoba mi się ta finezja smaków niczym ze szpitalnych sal, połączona z zimnym, technokratycznym scientyzmem w argumentowaniu zasadności takiego sposobu żywienia i niemalże mniszą dyscypliną w przyjmowaniu tych posiłków… Anonimowy Derpie, jesteś wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju, jesteś naszą inspiracją ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
polecam jajka na twardo gotować przez 6:30 minuty wtedy żółtko jest jeszcze pomarańczowe. Nie ogarniam ludzi którzy #!$%@?ą jajka na twardo gotowane chyba przez 15 minut i żóltko jest już aż żółto-czarne jak na picrel.

@bigbadandwrong: Po mojemu (wrzucić na palnik, wrócić po jakimś czasie, wyłączyć palnik) jest prościej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@anonymous_derp: tak mi się wydaje, serek i jajka. Aczkolwiek oczywiście może jadłeś jakieś węgle i tłuszcze przy innych posiłkach. Tak Ci tylko mówię, bo ja jak tak #!$%@?łam to bujałam się z chronicznym bólem brzucha przez miesiąc, dopiero gdzieś niedawno przeczytałam, że dieta oparta o same proteiny prowadzi do śmierci - coś tam z nerkami, to też zostało mniej więcej opisane przy śmierci głodowej z powodu jedzenia samego mięsa z
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Może stwierdzicie, że jestem #!$%@?, ale posiedziałbym parę dni na takiej diecie. Tyle, że chyba brak mi samozaparcia xD
  • Odpowiedz
tak mi się wydaje, serek i jajka. Aczkolwiek oczywiście może jadłeś jakieś węgle i tłuszcze przy innych posiłkach.

Raz, że to nie serek, a śmietana. Dwa, jajka zawierają tłuszcz (i trochę węglowodanów, ale niewiele) - przecież nie jem samych białek. Trzy, serki oprócz tych zupełnie odtłuszczonych (chudych) też zawierają tłuszcz (i węglowodany też, więcej niż jajka).

Tak Ci tylko mówię, bo ja jak tak #!$%@?łam to bujałam się z chronicznym bólem brzucha przez miesiąc, dopiero gdzieś niedawno przeczytałam, że dieta oparta o same proteiny prowadzi do śmierci - coś tam z nerkami, to też zostało mniej więcej opisane przy śmierci głodowej z powodu jedzenia samego mięsa z królika.

Jestem
  • Odpowiedz