Wpis z mikrobloga

Ej mam taki pomysł, może głupi, może mondry nie wiem, pewnie lewacki i skrajnie totalnie radykalny.

Co by było jakby tak o sprawy aborcji pytać na przykład nie wiem, eeeee kobiety w wieku 15-45 i lekarzy ginekologów czy specjalistów od opieki okołoporodowej, albo też psychologów.

Tak mi wpadło do głowy bo ostatnio w TVN pytali o zdanie Terlikowskiego i jakiegoś księdza, nie żebym podważał ich zdolność do rodzenia, ale no, jednak WYDAJE MI SIĘ że żaden z nich nie będzie nigdy rodził dziecka.

Tak pytam, wiem że to pytanie skrajnie lewackie i przepraszam za to wszystkich centrystów chcących dialogu, nici porozumienia i nowego kompro... konsensusu.

Pic rel jakieś dwa randomy.

#bekazprawakow #protest #strajkkobiet #neuropa #4konserwy #polska
Kozajsza - Ej mam taki pomysł, może głupi, może mondry nie wiem, pewnie lewacki i skr...

źródło: comment_160629525429NTBvDTh8S9S9baxFsDY1.jpg

Pobierz
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a jakby do debaty o aborcji zaprosić kobietę, która faktycznie miała aborcję i opowiedziałaby o swoim doświadczeniu? Czy to zbyt radykalne?

@Soojin21: To zaproszą te same, które występowały w TVP, które od 20 lat po dokonaniu aborcji zmagają się z ciężką depresją i silnymi myślami samobójczymi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kozajsza: Temat aborcji to też temat mężczyzn. Np. ja nie chciałbym wychowywać dziecka z zespołem Downa albo uczestniczyć w porodzie eksponatu nadającego się do muzeum Vrolik, więc jestem zwolennikiem dostępu do legalnej aborcji.
  • Odpowiedz
@Kozajsza: Prawo nie ma być wygodne dla tej czy innej grupy społecznej, tylko zapewniać w społeczeństwie ład, stać na straży podstawowych dóbr/wartości i być odzwierciedleniem panującej w nim moralności. Gdy znoszono niewolnictwo w USA, nikt się specjalnie nie przejmował negatywną opinią właścicieli niewolników, których temat również "dotykał bezpośrednio". Młodych mężczyzn też nikt nie pyta o zdanie w temacie obrony kraju w razie wojny, tylko jeb w kamasze, a jak nie
  • Odpowiedz
Ekspertów? PiS już raz zatrudnił ekspertów do analizy koronawirusa, ale że nie mówili tego, co rząd chciał usłyszeć, to wola swój plan opierać na ślepych strzałach. Dlatego też w sprawie aborcji PiS słucha tych, którzy najlepiej się na tym znają, czyli księży ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz