Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Zamieniłem wysłużonego LG G7 Thinq na Xiaomi Mi Note 10 Lite i ehh jak mnie ten telefon irytuje. Sprzętowo wszystko w nim jest lepsze niż w LG, ale są kwestie oprogramowania:

- nie ma opcji kopiuj do schowka! W aplikacji banku nie mogę zaznaczyć tekstu, tylko muszę skorzystać z 'udostepnij'. Tam jest milion możliwości (wyślij na Gmaila, smsem, zapisz do notatki, etc), ale brak zwykłego kopiuj

- non stop dostaje powiadomienia z opóźnieniem. Dodałem Messengera do wyjątków oszczędzaniu baterii a i tak wiadomości często po 25 min wpadają.

- w galerii jak chce edytować zdjęcie to muszę użyć ich edytora albo otworzyć zdjęcie w innej aplikacji. W LG wyskakiwał wybór w czym chcę tą fotkę zedytowac.

- zrzuty ekranu w LG to bajka - od razu zaznaczalem który fragment chcę zapisać. Mogłem coś zakreślić i gitara. Tutaj zapisuje cały ekran, potem otwieram odpowiednią aplikację do edycji, wyszukuje zdjęcie, zapisuje, usuwam oryginalny zrzut.

- odcisk palca w ekranie to tragedia

- wykrywanie twarzy przy telefonie podczas rozmowy to tragedia

Aż się rozejrze za nowszym LG

#xiaomi #android
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mycyly: Idzie się przyzwyczaić. Remi note 8 pro irytował mnie przez 3 msc teraz w miarę się przyzwyczajam że jest trochę ułomny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam wrażenie że xiaomi jest troche za bardzo przereklamowany przez biedaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
- nie ma opcji kopiuj do schowka! W aplikacji banku nie mogę zaznaczyć tekstu, tylko muszę skorzystać z 'udostepnij'. Tam jest milion możliwości (wyślij na Gmaila, smsem, zapisz do notatki, etc), ale brak zwykłego kopiuj

@mycyly: zaznaczasz tekst przytrzymujesz i powinnien wyskoczyc dymek kopiuj. Pamietaj ze to czy masz mozliwosc skopiowana jest zalezne tez od appki.
  • Odpowiedz
@mycyly: nie wszystko jest kwestią launchera czy tam nakładki producenta lub jego dodatkowych aplikacji jak np. capture+ od lg. Screenshota można w każdym razie edytować zaraz po jego zrobieniu.
Widać że nawet się nie zainteresowałeś różnicami w wersji zgredoida pomiędzy obydwoma telefonami.
  • Odpowiedz
  • 0
@mycyly: To Xiaomi. Na nich zawsze przychodzą powiadomienia z opóźnieniem, w momencie odblokowania ekranu albo w ogóle. Ten model akurat ma źle zamontowany czujnik zbliżeniowy dlatego to tragedia. A czytnik palca w ekranie to najlepsza rzecz jaką wymyślili. A robiąc screenshota klikasz na to małe okienko po zrobieniu i od razu edytujesz, przycinasz itp.
  • Odpowiedz
  • 0
@MrPrado30: to może ja mam jakąś wadę, ale często mi palec źle łapie. A kilka razy już ustawiałem od nowa odciski z dwóch palców
  • Odpowiedz
co do tych skrinszotów: https://streamable.com/eoania

@rudy_m----n: ale ta domyślna apka do przycinania jest ograniczona bo przycina tylko do pewnego rozmiaru i mniejszego już się nie da.

- non stop dostaje powiadomienia z opóźnieniem. Dodałem Messengera do wyjątków oszczędzaniu baterii a i tak wiadomości często po 25 min
  • Odpowiedz