Zamieniłem wysłużonego LG G7 Thinq na Xiaomi Mi Note 10 Lite i ehh jak mnie ten telefon irytuje. Sprzętowo wszystko w nim jest lepsze niż w LG, ale są kwestie oprogramowania:
- nie ma opcji kopiuj do schowka! W aplikacji banku nie mogę zaznaczyć tekstu, tylko muszę skorzystać z 'udostepnij'. Tam jest milion możliwości (wyślij na Gmaila, smsem, zapisz do notatki, etc), ale brak zwykłego kopiuj
- non stop dostaje powiadomienia z opóźnieniem. Dodałem Messengera do wyjątków oszczędzaniu baterii a i tak wiadomości często po 25 min wpadają.
- w galerii jak chce edytować zdjęcie to muszę użyć ich edytora albo otworzyć zdjęcie w innej aplikacji. W LG wyskakiwał wybór w czym chcę tą fotkę zedytowac.
- zrzuty ekranu w LG to bajka - od razu zaznaczalem który fragment chcę zapisać. Mogłem coś zakreślić i gitara. Tutaj zapisuje cały ekran, potem otwieram odpowiednią aplikację do edycji, wyszukuje zdjęcie, zapisuje, usuwam oryginalny zrzut.
- odcisk palca w ekranie to tragedia
- wykrywanie twarzy przy telefonie podczas rozmowy to tragedia
@mycyly: Idzie się przyzwyczaić. Remi note 8 pro irytował mnie przez 3 msc teraz w miarę się przyzwyczajam że jest trochę ułomny ( ͡°͜ʖ͡°) Mam wrażenie że xiaomi jest troche za bardzo przereklamowany przez biedaków ( ͡°͜ʖ͡°)( ͡°͜ʖ͡°)
- nie ma opcji kopiuj do schowka! W aplikacji banku nie mogę zaznaczyć tekstu, tylko muszę skorzystać z 'udostepnij'. Tam jest milion możliwości (wyślij na Gmaila, smsem, zapisz do notatki, etc), ale brak zwykłego kopiuj
@mycyly: zaznaczasz tekst przytrzymujesz i powinnien wyskoczyc dymek kopiuj. Pamietaj ze to czy masz mozliwosc skopiowana jest zalezne tez od appki.
@mycyly: nie wszystko jest kwestią launchera czy tam nakładki producenta lub jego dodatkowych aplikacji jak np. capture+ od lg. Screenshota można w każdym razie edytować zaraz po jego zrobieniu. Widać że nawet się nie zainteresowałeś różnicami w wersji zgredoida pomiędzy obydwoma telefonami.
@mycyly: To Xiaomi. Na nich zawsze przychodzą powiadomienia z opóźnieniem, w momencie odblokowania ekranu albo w ogóle. Ten model akurat ma źle zamontowany czujnik zbliżeniowy dlatego to tragedia. A czytnik palca w ekranie to najlepsza rzecz jaką wymyślili. A robiąc screenshota klikasz na to małe okienko po zrobieniu i od razu edytujesz, przycinasz itp.
Mówcie co chcecie o PRL, ale loga przedsiębiorstw z tamtego okresu są kreatywne i z smakiem. Nie to co teraz z tym mimo że minimalizmem okropnym wykonaniem. #polska #prl
- non stop dostaje powiadomienia z opóźnieniem. Dodałem Messengera do wyjątków oszczędzaniu baterii a i tak wiadomości często po 25 min wpadają.
- w galerii jak chce edytować zdjęcie to muszę użyć ich edytora albo otworzyć zdjęcie w innej aplikacji. W LG wyskakiwał wybór w czym chcę tą fotkę zedytowac.
- zrzuty ekranu w LG to bajka - od razu zaznaczalem który fragment chcę zapisać. Mogłem coś zakreślić i gitara. Tutaj zapisuje cały ekran, potem otwieram odpowiednią aplikację do edycji, wyszukuje zdjęcie, zapisuje, usuwam oryginalny zrzut.
- odcisk palca w ekranie to tragedia
- wykrywanie twarzy przy telefonie podczas rozmowy to tragedia
Aż się rozejrze za nowszym LG
#xiaomi #android
Mam wrażenie że xiaomi jest troche za bardzo przereklamowany przez biedaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mycyly: zaznaczasz tekst przytrzymujesz i powinnien wyskoczyc dymek kopiuj. Pamietaj ze to czy masz mozliwosc skopiowana jest zalezne tez od appki.
Widać że nawet się nie zainteresowałeś różnicami w wersji zgredoida pomiędzy obydwoma telefonami.
@rudy_m----n: ale ta domyślna apka do przycinania jest ograniczona bo przycina tylko do pewnego rozmiaru i mniejszego już się nie da.
@PurpleHaze tu na redmi note 8 zawsze miałem kopiuj do schowka. Na poco X3 nie mam i nawet nie idzie skopiować linka z allegro czy aliexpress