Aktywne Wpisy

Moja żona po 15 latach małżeństwa właśnie przyznała mi się do tego że od pół roku ma chłopaka, regularnie zdradzała mnie z różnymi typami przez ostatnie 4 lata. Jak mam jej wybaczyć?

Z braku szansy na mieszkanie zaczynam rozważać kupienie działko ROD. Wszyscy i tak tam mieszkają cały rok, całe życie nikt tego nie rusza. Może to jest mega life hack, zamiast zapłacić 400 000 za kawalerke wydam 180 000 na domek wykończony na działce praktycznie w dużym mieście. Jak myślicie, oszukałem system, iśc w anarchie? Jakie są minusy tego pomysłu. Mogą mnie wyrzucić? Ale niby jak skoro wtedy będe bezdomny a to przestępstwo
źródło: IMG_20160713_191921199_HDR
Pobierz

https://myanimelist.net/anime/4983/Hells
Hells
Absolutnie nie mam zielonego pojęcia jak takie arcydzieło przemyka niezauważone, a ja sam dowiedziałem się o nim totalnym przypadkiem. Ba, jakim cudem to orbituje na MALu z ocenami w okolicach 7? Ha tfu na użytkowników tego serwisu i ich oceny. Banda dyletantów oglądających fanserwisowe gówna w zapętleniu.
Intrygujące połączenie zachodniej kreskówki z anime, miało być ze szczyptą Burtonowskiej groteski, ale komuś odpadło wieczko i wsypał się cały słoik. Początkowo zapowiadało się jak tytuł, który ktoś obejrzał, a potem zerżnął wszystko i tak powstało Kill la Kill. Ale tu jest dużo więcej. Lasuje mózg nie gorzej niz Madoka, a Evangeliowska teoria wielkiej zupy to w porównaniu zwykły Vifon instant. Analiza sensu istnienia ludzkości od kolebki chrześcijaństwa, afirmacja woli życia i podróż od dna piekieł do samego przedsionku ogródka działkowego Boga. Całość przeszła przez zgrabne ręce reżysera, który uważał by nawet okruszek symboliki i metafor nie przepadł w przemyślanym kadrowaniu, kolorystyce i aranżacji scen. A wszystko to w trakcie walki o uratowanie piekła przed nadciągającą zagładą, podczas zagłębiania się w spiralę szaleństwa.
Ludzie o umysłach prostych porzucą w połowie bo Naruto lepsze, prawdziwi anime profesorzy ze smakiem zjedzą do końca.
A teraz grzeczniutko, bez kręcenia nosem wrzucamy na watchlistę.
Ps. Produkt Madhouse, a niemiłosiernie wali Triggerem na każdym kroku. Dopiero brak kosmitów na końcu mnie przekonał, że to nie jest pomyłka.
UWAGA!
Zawiera potężną dawkę antynatalizmu i furry.
źródło: comment_1606159862g0LCw3mWDmTdu8pYyvxnvr.jpg
Pobierzto przypadłość zwłaszcza starszych produkcji, dzieciarnia w tych najnowszych produkcjach rzuca wysokimi ocenami
źródło: comment_1606168172NZ6fg3QNuMo1jvW5Pl0PiQ.jpg
Pobierz