Wpis z mikrobloga

#anime #animedyskusja

https://myanimelist.net/anime/4983/Hells

Hells

Absolutnie nie mam zielonego pojęcia jak takie arcydzieło przemyka niezauważone, a ja sam dowiedziałem się o nim totalnym przypadkiem. Ba, jakim cudem to orbituje na MALu z ocenami w okolicach 7? Ha tfu na użytkowników tego serwisu i ich oceny. Banda dyletantów oglądających fanserwisowe gówna w zapętleniu.

Intrygujące połączenie zachodniej kreskówki z anime, miało być ze szczyptą Burtonowskiej groteski, ale komuś odpadło wieczko i wsypał się cały słoik. Początkowo zapowiadało się jak tytuł, który ktoś obejrzał, a potem zerżnął wszystko i tak powstało Kill la Kill. Ale tu jest dużo więcej. Lasuje mózg nie gorzej niz Madoka, a Evangeliowska teoria wielkiej zupy to w porównaniu zwykły Vifon instant. Analiza sensu istnienia ludzkości od kolebki chrześcijaństwa, afirmacja woli życia i podróż od dna piekieł do samego przedsionku ogródka działkowego Boga. Całość przeszła przez zgrabne ręce reżysera, który uważał by nawet okruszek symboliki i metafor nie przepadł w przemyślanym kadrowaniu, kolorystyce i aranżacji scen. A wszystko to w trakcie walki o uratowanie piekła przed nadciągającą zagładą, podczas zagłębiania się w spiralę szaleństwa.
Ludzie o umysłach prostych porzucą w połowie bo Naruto lepsze, prawdziwi anime profesorzy ze smakiem zjedzą do końca.

A teraz grzeczniutko, bez kręcenia nosem wrzucamy na watchlistę.

Ps. Produkt Madhouse, a niemiłosiernie wali Triggerem na każdym kroku. Dopiero brak kosmitów na końcu mnie przekonał, że to nie jest pomyłka.

UWAGA!

Zawiera potężną dawkę antynatalizmu i furry.

kinasato - #anime #animedyskusja 

https://myanimelist.net/anime/4983/Hells

Hell...

źródło: comment_1606159862g0LCw3mWDmTdu8pYyvxnvr.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kinasato: nie wiem kto mi polecał ani gdzie to znalazłem w polecanych, ale jest na watchliście od dawna ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Absolutnie nie mam zielonego pojęcia jak takie arcydzieło przemyka niezauważone, a ja sam dowiedziałem się o nim totalnym przypadkiem. Ba, jakim cudem to orbituje na MALu z ocenami w okolicach 7?

to przypadłość zwłaszcza starszych produkcji, dzieciarnia w tych najnowszych produkcjach rzuca wysokimi ocenami
guest - @kinasato: nie wiem kto mi polecał ani gdzie to znalazłem w polecanych, ale j...

źródło: comment_1606168172NZ6fg3QNuMo1jvW5Pl0PiQ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@tobaccotobacco: o panie złoty, jakbym to w tej wersji obejrzał to nie było by szans nawet na 7/10 ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chyba się tajemnica wyjaśniła. Te dialogi są gdzieś w 60% wierne oryginałowi.
  • Odpowiedz