Wpis z mikrobloga

@aarahon: i akurat w tej logice mają rację. Skoro nazywamy PiS zamordystami bo zaostrzają prawo aborcyjne to tą logiką można nazwać mordercami, tych którzy są za liberalizacją.

Prawda jest taka, że w Polsce większość osób jest za kompromisem i KAŻDA strona która jest za zaostrzeniem i legalizacją powinna być jechana w taki sam sposób.
  • Odpowiedz
Skoro nazywamy PiS zamordystami bo zaostrzają prawo aborcyjne

@toporek1234: eee, bez manipulacji mi tu! Dlatego są zamordystami bo marnują pieniądze publiczne, obsadzają swoimi najważniejsze stanowiska w sposób wątpliwie moralny, z pogwałceniem konstytucji wprowadzali zmiany w TK, wprowadzają prawo niezgodne z konstytucją i dopasowują je zawsze do siebie a nie sytuacji.

Prawda jest taka, że w Polsce większość osób jest za kompromisem i KAŻDA strona która jest za zaostrzeniem i legalizacją powinna
  • Odpowiedz
@Swarley: nie symetryzm, tylko dużo ludzi mówi o tym, że kompromis aborcyjny to świętość i nie powinno się go ruszać. Przywoływano słowa nawet Lecha Kaczyńskiego, starego Morawieckiego i innych też z lewej strony.

Więc jeżeli krytykujemy PiS (słusznie jeszcze raz podkreślam) za naruszenie kompromisu aborcyjnego to krytykujmy też protestujących, którzy również są za naruszeniem poprzedniego kompromisu. Tyle.
  • Odpowiedz
czyli liberalizacja aborcji byłaby zgodna z konstytucją?

@toporek1234: w obecnej formie kompromis można było utrzymać, nie zależało na tym karakanowi. Wystarczyłoby odpowiednio wprowadzić do konstytucji pojęcie płodu, tak mi się wydaje.

krytykujmy też protestujących, którzy również są za naruszeniem poprzedniego kompromisu.

@toporek1234: kompromisu już nie ma, został złamany (wyrok TK) i zdeptany (propozycje zero i pada)
  • Odpowiedz
@aarahon: Tak, ale kompromis #!$%@?ł PiS i z tym nawet nie zgadza się wielu jego wyborców co widać po sondażach. Dlaczego przez jakąś #!$%@?ą partię mamy nagle obracać sytuację o 180 stopni i włączyć myślenie - HA! Ty #!$%@?łeś to na złość twojej partii my przegniemy pałkę w drugą stronę.
  • Odpowiedz
Tak, ale kompromis #!$%@?ł PiS i z tym nawet nie zgadza się wielu jego wyborców co widać po sondażach.

@toporek1234: właśnie po to są kompromisy. Strony idą na ustępstwa by nie kłócić się. PIS zniszczył kompromis.

Dlaczego przez jakąś #!$%@?ą partię mamy nagle obracać sytuację o 180 stopni i włączyć myślenie - HA! Ty #!$%@?łeś to na złość twojej partii my przegniemy pałkę w drugą stronę.

@toporek1234: Bo jak ktoś
  • Odpowiedz
@aarahon: to załóżmy jeżeli Lewica doszłaby do władzy w 2019 i zrealizowała swój program czyli zalegalizowała w pełni aborcję to też byś był za tym żeby #!$%@?ć Lewicę i zabronić aborcji dzieci z downem, zabronić aborcji z wadami letalnymi bo ci #!$%@? kompromis?
  • Odpowiedz
@toporek1234: ale nie #!$%@? mi kompromisu. Nie mi. Ja nie decyduje za innych, było by, spoko, nie ma a moja kobieta czuje się zagrożona? Moje znajome czują się zagrożone? Idę z nimi. Na tym polega wolny wybór i wspólnota. Nie na religijnych przykazaniach wprowadzanych jak pasuje do państwowej konstytucji.
  • Odpowiedz
@aarahon: Ale dlatego wprowadzono kompromis aborcyjny bo nie uważają tak jak ty, że jest to zwykła operacja pod postacią wycięcia migdałków. Ponad połowa Polaków jest za utrzymaniem kompromisu aborcyjnego.

Skoro środowisko Lewicy tak szanuje demokrację i tak popiera konstytucję to śmieszne jest, że nagle chcą przeginać pałę w drugą stronę i robić z aborcji wycięcie migdałków.
  • Odpowiedz
Ale dlatego wprowadzono kompromis aborcyjny bo nie uważają tak jak ty, że jest to zwykła operacja pod postacią wycięcia migdałków.

@toporek1234: w zasadzie operacją kończą się tylko zabiegi w których i tak płód ani matka nie przeżyły by. Bardzo mało jest takich zabiegów.

Ponad połowa Polaków jest za utrzymaniem kompromisu aborcyjnego.

@toporek1234: ale jest już tylko na papierze, nikt na niego nie przystanie bo lewica widzi że może to wygrać.
  • Odpowiedz