Wpis z mikrobloga

#studbaza #studia #dania #pytanie
Jest w stanie mi ktoś polecić studia w danii, które będą darmowe dla europejczyków?
interesuje mnie IT (konkretniej software development/computer science)
jestem w stanie ogarnąć certyfikat TOEFL IBT
studia które na ten moment rozważam:
https://pastebin.com/vpFH1FBv

Aalborg university niestety widze że nie przyjmuje juz na IT
i przy okazji, jeżeli wyniki matur są dopiero w lipcu, to jak je podesłać przykładowo do marca, do którego są zapisy?
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vegetator21: nie wiem do kiedy jest termin aplikacji, ale jako polak na obecny semestr sie nie załapiesz (uniwersytety które zaczynają szkołe w sierpniu/wrzesniu skonczyły przyjmowac zgłoszenia 15 marca, pośrednicy na nie 10)
kolejny zaczyna się jakos w lutym, więc myśle że jakos w czerwcu będzie termin aplikowania, ale to bys musiał sam poszukac. mi sie dobrze aplikuje przez kastu.pl, ale pobierają 250zł jeżeli cie ktos przyjmie warunkowo lub nie. mimo
  • Odpowiedz
@RedveKoronny: ty, a te godziny lekcyjne przez 3 lata to są łącznie w dni świąteczne liczone czy jak oni to liczą? jak oni chcą tam mieć z 290 z angola to mi jakoś na styk wyjdzie XD miałem 3h angola tygodniowo zaledwie przez te 3 lata
  • Odpowiedz
@vegetator21: liczą tak że jak masz 5 godzin w tygodniu i 30 tygodni to masz 150 godzin, a jak mają ci je liczyc? szkoła planowo ma zrobic iles godzin, i jezeli jest to odpowiednia ilosc, to wtedy cie dopuszczą
  • Odpowiedz
@vegetator21: idziesz do sekretariatu
pytasz o wykaz godzin
sekretarka drukuje na kartce ile miałeś planowo lekcji w tygodniu z danego przedmiotu w kazdej klasie
przykładowo:

fizyka: pierwszy rok: 1, drugi rok: 0, trzeci rok: 0 w całym
  • Odpowiedz