Wpis z mikrobloga

#nintendoswitch
normalnie nie wytrzymie i chyba kupie na premiere to g---o xD

opchnąłem swojego oleda wczoraj, dołożę tysiaka i mam dwójkie.

Ogólnie miałem w planie zrobić sobie przerwe i czekać aż wyjdzie jakaś ulepszona wersja ale to pewnie kilka lat minie zanim coś takiego wyjdzie... Wsteczna kompatybilność do mnie przemawia, a mam jeszcze sporo geir ze switcha 1 w pudełkach oraz na koncie więc po prostu go kupie xd

Mam tylko nadzieję że nie będzie to jakaś wybrakowana wersja i za dwa miesiące nie wyjdzie switch 2 v2 xd #nintendo #nintendoswitch2
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LZBNZ: Myślę, że najwcześniej po roku mogą coś wydać, jeśli w ogóle. Switch v2 miał chyba tylko lepszą baterię. Przełomem był oled wydany chyba kilka lat po premierze pierwszego szwicza. Jak grasz głównie na TV to praktycznie nie powinno mieć znaczenia.
  • Odpowiedz
Mam tylko nadzieję że nie będzie to jakaś wybrakowana wersja i za dwa miesiące nie wyjdzie switch 2 v2 xd

@LZBNZ: dwa miesiące nie, ale pewnie już pracują nad v2 ;)
ja tam czekam na oleda
  • Odpowiedz
Ogólnie miałem w planie zrobić sobie przerwe i czekać aż wyjdzie jakaś ulepszona wersja ale to pewnie kilka lat minie zanim coś takiego wyjdzie...

@LZBNZ: czekaj na pro, niedługo wyjdzie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@LZBNZ: Ale skoro masz gry do ogrania to dlaczego sprzedałeś oleda? Żeby wywalić tysiąc złotych? xD Trzeba było spokojnie sobie wszystko ograć i dwójke kupić za rok jak biblioteka gier będzie pokaźniejsza
  • Odpowiedz
  • 0
@Pracuje_zdalnie_chyba: Ja opchnałem swojego za 800zł. Do tego dorzuciłem etui, gripa, Mario Kart 8, kartę pamięci 256gb za 200zł i za tysiaka poszła całość :)

Mam na półce jeszcze kilkanaście gierek ale stwierdziłem że jak ma być wsteczna kompatybilność to sobie zostawiam, będę kolekcjonował.
  • Odpowiedz
@jield: @Emill @LZBNZ dopiero w tym roku będzie premiera pierwszego "handhelda" łączącego VRR+OLED+120+FPS - Legion Go 2. Przed 2028 nie ma szans na nową wersję z OLEDem.
  • Odpowiedz
  • 1
@Theos: tak, ale na legion go 2 nie pograsz w gry od nintendo, a głównie po to kupuje się switcha + w międzyczasie inne gierki.
  • Odpowiedz
@LZBNZ: ja bym sie tylko obawial legendarnej jakosci nintendo i tego, ze znowu bedzie masa niedorobek.
Piszczace wiatraki, skrzypiaca obudowa, drift, mega luzne joy-cony zaleznie jak trafisz na loterii quality control itd itd.

Patrzac na to, ze N przez tyle lat nie bylo w stanie naprawic joy-conow, raczej nie zakladalbym ze hardware bedzie dopracowany w 100%. A jednak bycie betatesterem za taka kase, no troche boli.
Zwlaszcza ze to handheld
  • Odpowiedz
  • 0
@LZBNZ Legion Go podałem przecież jako punkt odniesienia gdzie dzisiaj jest technologia OLED+VRR na rynku handheldowym. Nie mogło to być na premierę i nie będzie jeszcze długo.
  • Odpowiedz
Przed 2028 nie ma szans na nową wersję z OLEDem.

@Theos: nie spieszy mi się.. a nawiasem mówiąć uwielbiam takie komentarze.. daj też numery najbliższego totolotka.
  • Odpowiedz
@Emill: po co ta ironia, przecież to nie jest wróżbiarstwo. Od technicznej strony można stwierdzać kiedy coś jest w ogóle możliwe.
  • Odpowiedz