Wpis z mikrobloga

Mogę się mylić ale wizje zysku z EKIPĄ mogą okazać się dla wielu kupujących fatalne.

Zauważyć można że tam gdzie jest JR HOLDING tam są wyjebki, kursy śmieciowych spółek nagle szczytują (xD) ludzie wykupują z nadzieją milionowych zysków a zanim się ktokolwiek zorientuje to będzie po ptokach a z ESPI wyczyta że JR HOLDING zarobiony dawno sprzedał wszystkie lub większość akcji zostawiając nowobogackich ze swoimi akcjami kupionymi na górkach.

Teraz w najlepsze trwa wykup spółek z JRHOLDING i januarym w akcjonariacie, szukanie igły w stogu siana, ceny szczytują, ktoś na twiterze podrzuci kiełbaskę na zachętę "EKIPA SA + JR Holding ASI SA = Wykres z trendem zwyżkującym" ludzi napawa euforia skupują wszystko co ma w nazwie JR HOLDING, byle co, za byle ile, byle mieć. Najlepiej byle coś z Krakowa.

Na koniec miesiąca okaże się że EKIPA powstała na spółce zupełnie innej niż by chcieli ale będzie już za późno bo kursy większości spółek spadną a z ESPI dowiedzą się że JR HOLDING i January zarobieni dawno zawinęli manatki są już gdzieś indziej xD
Życzę każdemu mega zysków ale jak ktoś nie ma dotychczas u siebie spółek w które wejdą JRH to istnieje ryzyko strat żeby w takie się ładować bo prawdopodobnie akcje są już na tyle zawyżone że będzie ból dup i wysyp oszukanych jak na bankierze.
Generalnie gówno mam pojęcie o giełdzie i mogę się mylić ale taki wniosek wyciągam po obserwacji co się działo dotychczas.
Tam gdzie wielkie plany, łatwy i szybki zarobek dla nowicjuszy bez wiedzy tam prędzej czy później płacz i saldo na minusie. Kilka razy w ostatniej chwili powstrzymałem się pod wpływem emocji łatwego zarobku przed zakupem JSW na górce, intelwise na górce boruty na górce i paru innych. Jak zaczyna telepać a emocje biorą górę i widać na jawie mercedesy lepiej odpuścić iść zapalić zostawić to w #!$%@? ochłonąć i wrócić xD
#gielda
Pobierz
źródło: comment_1605900008Z9BWHgwN1u60hgpqVVtLyv.jpg
  • 14
@MaxVerstapen: Jednak wole popatrzeć na to z boku i pokibicować najwyżej :P
za dużo opcji żeby typować o którą spółkę teraz chodzi, być może digital ma stwarzać wrażenie że chodzi właśnie o nią podobnie jak mode z tym że mam sprzęt od mode jak debiutowali na targach i wydaje mi się że Fric i MODE to dwa inne światy mają ze sobą mało wspólnego chyba że wspólne pozowanie i fotografowanie bezcieniowe
@widmo82: tak będzie co do tego nie mam wątpliwości. Identycznie jak z każdą inna bańką. Jeśli okaże się, że któraś ze spółek podpompowanych pod wejście Ekipy jej nie przejmie, to będzie ostry zjazd w dół, wyścig kto pierwszy sprzeda z mniejszą stratą. Dlatego klucz to sprzedać przed ogłoszeniem tej informacji XD

Ja np. dzisiaj znowu wszedłem w Mode (FOMO XD) w nadziei że będzie pompowane. I wyszedłęm tego samego dnia, ze
@PabloFBK: Do wszystkiego trzeba mieć własną głowę.

Digital dzisiaj z 1.6 na 2 co najmniej dwa razy zakręcił można było nawet z 1.7 na 1.8 sprzedać i cieszyć się z zysku. Jak ktoś czeka na złote góry to może się przeliczyć gdy kurs spadnie na 0.3, lub się obrobi jak trafi, ale takie jest ryzyko. Kupując te spółki pod EKYPE na każdym 1000 PLN można stracić co najmniej 600 bo jest
a można było zarobić na krótko z 2.9 na 3.4

@Sisaxu: mozna było pierwszego dnia jak zaczeło się naganianie i był duzy obrot. dziś mogłes kupic za 2,9-3zł kilka tysiecy akcji i co byś z nimi zrobił? Obroty spadły drastycznie. Przeważnie malutkie pakieciki chodziły.
Czytałem te wpisy na bankierze, jakis typ od tygodnia pisze, ze skupuje ponizej 3zł i przeznaczył na to 200k zł. No jakoś tego nie widać :D
@PabloFBK: Digital to pewniak. Już wczoraj były wzrosty na podwyższonych obrotach, bo niektórzy wiedzieli. Dzisiaj zaczeła się wymiana akcjonariatu. Rynek dał sygnał, że oczekuje biznesu Friza na giełdzie. Bierz na long-term i nie marudź.