Wpis z mikrobloga

Scrum Master, zepsute tagi, a może piątkowe deploye? ¯_(ツ)

Co Was denerwuje w pracy najbardziej, z jakimi absurdami spotykacie się w swojej pracy na co dzień?

Czas na kolejne #rozdajo Zaplusujcie ten wpis i napiszcie w komentarzu swoje typy, a 3 najbardziej kreatywne odpowiedzi nagrodzimy!

Jeśli konkurs, to i są nagrody:
- Wyprawka Just Join IT, czyli koszulka, fullcap i okulary ( ͡ ͜ʖ ͡)
- Bluza w stylu P-----b ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Klasyczna bluza Just Join IT ( )

Odpowiedzi zbieramy do niedzieli do końca dnia.

Cały raport z Antybadania 2020 znajdziecie tutaj.

Co Was d...

źródło: comment_16057941872l8fi93Vo774SS2uGzcCn9.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JustJoinIT Management by walking around. Czyli szwędanie się managera czy innego delivery leada, w celu przypatrzenia się jak pracuje team i przeprowadzeniu z nimi 'luźnych i przyjacielskich' rozmów. Mało kto umie to robić naturalnie i najczęściej wychodzi mega niezręczna sytuacja, a w tle słychać odgłos cykających świerszczy. Kiedyś zabroniłem PMowi takich podjazdów w stosunku do mojego zespołu, bo ludzie autentycznie się stresowali, że ktoś przyszedł ich oceniać ( ͡º ͜
  • Odpowiedz
@JustJoinIT:
- długie bezsensowne spotkania które możnaby zastąpić mailem albo krótką pogadanką na czacie
- gówniane "zabawy" zespołowe mające niby na celu cudownie integrować zespół a w praktyce w---------e wszystkich i marnujące czas
- szukanie cudownych technik i praktyk mających poprawić słabe punkty zespołu i wynajdywanie koła na nowo zamiast po prostu pozwolić przyznać sobie że z--------y tu i tu i trzeba to poprawić

dodam że wszystkie te punkty pochodzą
  • Odpowiedz
@JustJoinIT ludzie którzy przychodzą do sklepu (z częściami samochodowymi) i nie bardzo wiedzą po co, ani nawet dokładnie czym jeżdżą a przywiozła ich sąsiadka. (°°
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JustJoinIT: że zawsze w nowym teamie muszę dwa razy ciężej pracować, żeby pokazać że nie jestem maskotka albo że dostałam się za urodę (( ͡° ͜ʖ ͡°)) tylko normalnym klikaczem jak reszta

@Kowixx: chyba właśnie to ten cały seksizm. Z drugiej strony też na początku w nowym teamie dwa razy ciężej pracuję żeby się pokazać xD

• Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@fukken: to się main nazywa aby było koszernie. Trunk (kadłub) to zaraz ktoś wymyśli, że dyskryminacja inwalidów. A w ogóle to nawet main jest opresyjny. Nie powinno być żadnego uprzywilejowanego brancha. Pełne equality, wszystkie branche są równe!
  • Odpowiedz
Serwus! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Początek tygodnia możemy zaczynać z uśmiechem na ustach, bowiem... Czas na wyniki #rozdajo!

Wyprawka Just Join IT zasłużenie leci do @Syn_Ojca_i_Matki, z kolei bluza oparta na motywie znanego Wam portalu trafia w ręce @fukken. Z klasyczną bluzą Just Join IT na salony będzie mógł się wybrać @asap_srasap!

Serdeczne gratulacje! ( ͡°( ͡
  • Odpowiedz