Wpis z mikrobloga

@Arw165: Nie jestem miłośnikiem tego kanału, ale akurat tym razem mogę polecić ten przepis od "policzonej szamy".
Nadaje się nie tylko do stripsów - można robić w tym skrzydełka i udka - oczywiście wtedy trzeba zmienić czas smażenia.
paramyksowiroza - @Arw165: Nie jestem miłośnikiem tego kanału, ale akurat tym razem m...
  • Odpowiedz
  • 2
@Arw165
@xmadesio
@paramyksowiroza
https://youtu.be/pm73PXfodts
Testowalem rozne i w domowych warunkach wychodzi najlepiej wet batter z jajkiem.. panierka nie odpada i sie trzyma.przy smazeniu i jest super chrupiaca. Wiem ze w kfc mocza w samej wodze a potem do maki z przyprawami ale.w KFC maja frytownice cisnieniowa ktora smazy pod odpowiednim cisnieniem wiec w domowych warunkach polecam ten przepis :)
  • Odpowiedz
@marcin-bialas111111111111111: Skrzydełek na pewno bym nie marynował. Niby można by je zalać łyżką sosu sojowego i zostawić na noc, ale w tym przypadku to przerost formy nad treścią.
Udka pewnie można by marynować, ale jeśli chcemy odwzorować smak z KFC, to olałbym temat.
Są inne potrawy, gdzie marynowanie mięsa ma dużo większy sens.

@matnos: Tak, spotkałem się z tym przepisem tutaj i wygląda całkiem nieźle. Mimo wszystko ten
  • Odpowiedz