Wpis z mikrobloga

@Enviador: Czytając artykuły ze źródeł, które są powszechnie znane z publikowania pseudonauki i fake newsów umyślnie narażasz się na sytuację, w której własne braki w wiedzy uniemożliwią ci zweryfikowanie czytanych treści i zostaniesz zmanipulowany. Owszem, istnieją specjalne kombinezony dla szambonurków, ale generalnie znacznie lepiej pozostać na powierzchni, jeżeli nie musisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z resztą treści z tych stron, nawet gdy wprost nie kłamią, to
  • Odpowiedz
@Enviador: Wieloletnie doświadczenie w użytkowaniu polskich mediów sprawia, że większość podobnych znalezisk oceniam po tytule, leadzie i przede wszystkim jakości źródła. Nie będę przecież setny raz wkładał palucha do gniazdka, żeby przekonać się, czy jest tam prąd, bo dzięki temu, że już to zrobiłem mając parę lat, powtarzanie tego doświadczenia nie jest mi już potrzebne ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Enviador: Już poza tym co wcześniej mówili, aż jestem ciekaw - czy jesteś w stanie wskazać artykuły na nczas / magnapolonia które są naprawdę wysokiej jakości, co do których choćby skały srały nie można się przyczepić że są "tendencyjne", "emocjonalne" lub "nierzetelne" ?
  • Odpowiedz
po pierwsze sam pisałeś szitpost o super trumpie

@JakovKarnic: bzdura.

Wcześniej mówiliście nie ma dowodu, gdy się pojawiły to je zakopujecie xDDD

Kolejna bzdura, nic takiego nie mówiłem.
  • Odpowiedz
@Enviador: SciFun nagrał ten swój film o prawdzie i fałszu, jest tam długi fragment o weryfikacji źródeł, a na koniec pokazuje on tabelę z cechami dyskwalifikującymi źródło jako mało wiarygodne. Gdzieś miałem screena tego kadru i chciałem Ci pokazać, ale nie mogę znaleźć. W każdym razie - film do obejrzenia i przsmyslenia.
  • Odpowiedz
proszę

@JakovKarnic: no i gdzie tu masz jakieś znalezisko? Jeżeli nie rozróżniasz śmieszkowania na mirko od zaj****ia wykopaliska i głównej jednym tematem to masz problem.

pewnie (...) cieszyłeś się z wygranej Trumpa

Niestety jesteś w błędzie.
  • Odpowiedz
dzięki, już wszystko jasne

@Enviador: ale jakiej innej odpowiedzi oczekujesz? Merytoryczne odpowiedzi na temat tego, czemu te portale nie warte są "zaryzykowania" że akurat trafisz na dobry artykuł a nie foliarsko-szczujące ataki były podawane na wykopie wiele razy - nawet tutaj, w twoim wpisie.

GW czy TVN ewidentnie popierają pewne twory polityczne, ale mają mnóstwo świetnych, merytorycznych treści, które nie raz wpłynęły na cały kraj, bo były podparte wiarygodnym, porządnym dziennikarstwem.
  • Odpowiedz