Aktywne Wpisy

Salido +481
Minął 4. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w którym zginęło 5 osób.
17 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
17 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w którym zginęło 5 osób.
17 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
17 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
źródło: 1-433025-28
Pobierz

#webdev
Mam sklep internetowy na jednym serwerze. Na drugim chcę trzymać zdjęcia, które będą wyświetlane w sklepie.
Założenia:
1) Domena + SSL (dostęp do zdjęć na zasadzie https://domena.com/zdjecie1.jpg
2) 4+TB wolnej przestrzeni dyskowej
3) Najlepiej nielimitowany transfer
I teraz pytanie - czy kupić serwer od Hetznera, czy może Storage Box, czy może jeszcze coś innego - np. to - MX93-HDD (Managed Server)?
@semperfidelis: Nie znam dokładnie tej usługi, ale wygląda raczej na usługę do archiwizacji - patrz "Concurrent connections"
@zwierzak40: Jakbym jeszcze mógł prosić o tłumaczenie na polski, to byłoby ekstra :D
Ewentualnie, czy miałbyś ochotę i w jakiej kwocie byłbyś w stanie mi pomóc, pokonfigurować wszystko tak, żeby zaczęło to sprawnie działać?
PS. Zdjęć jest ok. 17 milionów.
@semperfidelis: Chodzi o skorzystanie z jakiegoś dostawcy CDN np. Cloudflare, Cloudfront wtedy robią oni za cache. Zrobienie CDN znacząco odciąży ci całą infrasturukturę a wdrożenie jest proste.
Odwiedzający -> zdjęcie z CDN z
Próbuję właśnie S3, ale przez WinSCP idzie to tragicznie powoli. Jeden folder 10 minut, więc kompletnie nie ma sensu.
Także na razie nie widzę rozwiązania :/
Wasabi i B2 mają różne koszta - co wybrać to zależy od przypadku. Koszty transferu można zmniejszyć niemal do zera w obu przypadkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Cloudflare najlepiej w wersji pro od 20$ ponieważ dostajesz w locie "Lossless image optimization" więc dodatkowo obrazy bezstratnie skompresuje ci