@pomarancza_: To jest domyślne zachowanie. Scrollbar wtedy pojawia się i znika, ale jak znika, to nie zajmuje miejsca, treść zmienia przez to szerokość. Dlatego chcę coś, co pozostawi margines szerokości scrollbar-a, gdy scrollbar znika.
Mogę obserwować czy treść się "przelewa" i dodawać ten margines dynamicznie, gdy znika scrollbar. Metoda pobrania szerokości scrollbara też jest mi znana.
@pomarancza_: W JS mam takie coś, no ale chodzi czy da się bez JS i ewentualnie trzeba by zgłosić dodatkowe właściwości do CSS overflow, np. overflow: auto-margin;, która by robiła to samo. Nie wykluczone że podobna propozycja gdzieś istnieje, tylko nie znam nazwy.
nic mnie bardziej nie wkurza w lidlach czy biedronkach, niż ludzie grzebiący w pieczywie, 6:05 dziad już przemacał wszystkie bułki #lidl #biedronka #dino #auchan #kaufland #stokrotka #tesco
Dlatego chcę coś, co pozostawi margines szerokości scrollbar-a, gdy scrollbar znika.
Mogę obserwować czy treść się "przelewa" i dodawać ten margines dynamicznie, gdy znika scrollbar. Metoda pobrania szerokości scrollbara też jest mi znana.
Ale pytam o rozwiązanie bez JS.
overflow: auto-margin;, która by robiła to samo. Nie wykluczone że podobna propozycja gdzieś istnieje, tylko nie znam nazwy.function getScrollbarWidth () {// Creating invisible container
const outer = document.createElement('div');