@na-spokojnie Czyli rozumiem, że ktoś założył z automaty, że kobieta jest "głupsza", ma mnie punktów w tym i tamtym więc damy jej jeden punkt za c---i i tzipę żeby chętniej u nas składały papiery ? Poza tym myślę, że różowa która ma coś w głowie i jest świadoma własnych umiejętności raczej nie chciałaby takich bonus pointów.
@dziadeq: @wipeoutSpoon: Wkrótce pojawią się badania w których łysi albo równie urokliwe blondynki między 18-19 rokiem życia unikają danego kierunku to pb będzie zachęcać ich punktami za owłosienie (lub jego brak). Wspomnicie moje słowa.
@wipeoutSpoon: @dziadeq: BTW. Czy jeśli zadeklaruje się jako wykopek będący życiową p---ą to też dostanę punkt? P---a to p---a przecież w końcu ( ͡°͜ʖ͡°)
@Nxtp u mnie (IT na prywatnej uczelni) też było takie kryterium na dofinansowanie studiów ale po oburzeniu męskiej części przeprosili i dofinansowali wszystkim po równo bez konkursów :)
@na-spokojnie: wpisałem i nawet przeczytałem dlatego pytam dlaczego różowa ma mieć extra punkty za to, ze ma c---i i pierozka. Poza tym pytalem sie kilku kolezanek jak sie do tego odnosza i powiedzialy, ze podczas rekrutacji wola zeby byla oceniana ich wiedza i umiejetnosci a nie posiadanie tzipy
Czyli rozumiem, że ktoś założył z automaty, że kobieta jest "głupsza", ma mnie punktów w tym i tamtym więc damy jej jeden punkt za c---i i tzipę żeby chętniej u nas składały papiery ?
@wipeoutSpoon: źle rozumiesz. Chodzi o to, że jeśli kobieta i mężczyzna są mniej więcej na równym poziomie to, żeby promować wybór kobiety. Pośrednio zyskują też kobiety o gorszych wynikach zrównując się z lepszym mężczyzną.
Poza tym myślę, że różowa która ma coś w głowie i jest świadoma własnych umiejętności raczej nie chciałaby takich bonus
@Nxtp: > @wipeoutSpoon: @dziadeq: BTW. Czy jeśli zadeklaruje się jako wykopek będący życiową p---ą to też dostanę punkt? P---a to p---a przecież w końcu ( ͡°͜ʖ͡°)
Za bycie wykopową życiową tzipą jest przyjecie na polibude, do tego stypendium i ciastko. Niech maja coś od życia hahaha (⌒(oo)⌒)
@wipeoutSpoon: czy wiesz jaki jest stosunek do kobiet, ich % w ilości ogólnej i ich chęci do studiowania na polibudzie? ty myślisz, że one wszystkie nie ogarniają matmy czy jednak są inne czynniki?
@na-spokojnie: Nie sie chce mi wchodzić w tą scyzję. Jeżeli masz jakieś znajome na polibudzie to zapytaj jak się do tego odnoszą. Nie po to walczyły i dalej walczą w naszym kraju o uprawnienie żeby być gorsze albo lepsze bo są kobietami.
@Nxtp Jak dają punkty do przyjęcia to jestem ciekaw czy będą konsekwentni i do egzaminów też będą dodawać? Do sumy ects też mogą doliczać, plus za niepełnosprawność i może jeszcze jakieś kryteria, jakaś grupa wykluczona, mniejszość narodowa? Dlaczego się ograniczać do kryteriow płci?
@na-spokojnie: nie do końca rozumiem, studiowałem na polibudzie w Rzeszowie i o ile na moim wydziale było mało dziewczyn w stosunku do całej liczby studentów to
Komentarz usunięty przez autora
@wipeoutSpoon: źle rozumiesz. Chodzi o to, że jeśli kobieta i mężczyzna są mniej więcej na równym poziomie to, żeby promować wybór kobiety. Pośrednio zyskują też kobiety o gorszych wynikach zrównując się z lepszym mężczyzną.
Za bycie wykopową życiową tzipą jest przyjecie na polibude, do tego stypendium i ciastko. Niech maja coś od życia hahaha (⌒(oo)⌒)
Jak dają punkty do przyjęcia to jestem ciekaw czy będą konsekwentni i do egzaminów też będą dodawać? Do sumy ects też mogą doliczać, plus za niepełnosprawność i może jeszcze jakieś kryteria, jakaś grupa wykluczona, mniejszość narodowa? Dlaczego się ograniczać do kryteriow płci?
@na-spokojnie: nie do końca rozumiem, studiowałem na polibudzie w Rzeszowie i o ile na moim wydziale było mało dziewczyn w stosunku do całej liczby studentów to