Wpis z mikrobloga

Dobra to tym razem zrobię trochę jak januszerka z Allegro: NIEzestawy degustacyjne #chilizgobim

W poniedziałek po złożeniu zestawów degustacyjnych z ostatniego zbioru w tym sezonie zostało mi trochę wolnych papryczek, które myślałem, że sobie przy okazji 11 listopada przerobię na swoje własne potrzeby. Niestety utknąłem w mieście i w związku z tym stwierdziłem, że to co zostało podzielę na 5 paczek i może się znajdzie chętny nabywca na nie.

W NIEzestawach degustacyjnych jest dwa razy mniej odmian niż w standardowym zestawie degustacyjnym, ale za to ogólna ilość papryczek jest kilkukrotnie większa. Wyszły praktycznie pełne kartoniki 20x20x10 cm. W każdym zestawie jest 22 odmiany papryczek m.in. Bubblegum Yellow, PDN xD 2.3, Habanero Long, Aji Habanero, Bishop`s Crown, Thai Orange Hot, Mini Rocoto Brown, Aji Fantasy, Moruga. Na głównym zdjęciu 5 NIEzestawów degustacyjnych, o których mowa, a w komentarzu zdjęcia ile było poszczególnych odmian.

Jeżeli ktoś jest chętny to zapraszam do zgłaszania się w komentarzach poniżej. Cena 50 zł plus wysyłka. Oczywiście kto pierwszy ten lepszy.

#chilihead #papryczki #papryka #ostrezarcie
Pobierz gobi12 - Dobra to tym razem zrobię trochę jak januszerka z Allegro: NIEzestawy degust...
źródło: comment_16050405940r1loFmekb70BrNhihH63z.jpg
  • 23
@elf_pszeniczny: Możesz zjeść na surowo, ususzyć i stosować jako przyprawy, marynować nie polecam, bo są za ostre do zalewy. No i oczywiście sosy albo "wzbogacenie w smak" ketchupów itd :)

Jak na surowo to najlepiej przechowywać w lodówce rozłożone luźno na tacce/talerzyku tak, żeby się ze sobą nie stykały.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gobi12: coś takiego jak ostatnio brałem czy większy? Już 3 słoik sosu otwarty w 2 tygodnie także muszę się zastanowić ;D