Wpis z mikrobloga

o czym wszyscy wiedzą.

@DunningKruger: nie wiedzą o tym wszyscy, a jej działania powodują wzrost świadomości społecznej, która nadal jest niska. Ludzie nie zdają sobie sprawy, że to będzie katastrofa.

Co poza waleniem podatków i wątpliwym OZE jest alternatywą?

Jedynym rozwiązaniem jest zaprzestanie emisji, zastąpienie elektrowni węglowych OZE i atomem,a później rozpoczęcie prac nad usuwaniem CO2 z atmosfery.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ghostface: łatwo powiedzieć, pomysłu realnego na to nie ma, tym bardziej w dobie gdy przywódca EU - Niemcy zamknął pod idiotycznym pretekstem atom, sprzedaje na Europe swoje watpliwie ekologiczne OZE i po cichu uruchamia kopalnie/elektrownie węglowe plus planuje przejście ich na gaz z Rosji xD
  • 0
@ghostface: i jak z OZE dostarczysz energie do rosnącego zapotrzebowania na samochody elekryczne? Jak zasilisz huty, fabryki, spalarnie? Skąd szary człowiek w bloku weźmie prąd do ładowania pojazdu, ogrzewania mieszkania?
  • 0
@ghostface: Tego nie powiedziałem, ale mógłbym symetrycznie odpowiedzieć: najlepiej postawić dziecko przed kamerami, dac jej kartkę co ma dukać (bo samodzielnie to nic, nie czarujmy się) i dowalić podatków
  • 0
@ghostface: daj mi jakieś realne wyliczenia na papierze że OZE moze to dźwignąć i mozemy zyc w cywilizowanych warunkach bez paliw kopalnych w obecnym dealu. Tylko błagam nie linki do szuryzmów w stylu zmianyklimatu peel.
  • 0
@ghostface: no i zaczęły się inwektywy i osobiste wycieczki, skonczyly się argumenty merytoryczne? Ja nie mam uprzedzeń, chętnie się doucze. A ty nie umiesz byc inny niż skonczonym burakiem?