Aktywne Wpisy

lubaxd +14
#nieruchomosci #pytanie
Zawsze mnie takie szeregowce intrygowały i zastanawiałem się kto to kupuje, kim jest klient docelowy takiej nieruchomości. Dlaczego ludzie to kupują? Jakie są plusy takiego rozwiązania bo ja nie widzę żadnego, masz "kawałek" podwórka który sąsiaduje z 5 innymi podwórkami, na co przeznaczyć taki teren? na basen ze stelażem, trampolinę i 100 tuj ? Innego zastosowania nie widzę, żonka sie upier***iła na własny dom ale cie
Zawsze mnie takie szeregowce intrygowały i zastanawiałem się kto to kupuje, kim jest klient docelowy takiej nieruchomości. Dlaczego ludzie to kupują? Jakie są plusy takiego rozwiązania bo ja nie widzę żadnego, masz "kawałek" podwórka który sąsiaduje z 5 innymi podwórkami, na co przeznaczyć taki teren? na basen ze stelażem, trampolinę i 100 tuj ? Innego zastosowania nie widzę, żonka sie upier***iła na własny dom ale cie
źródło: image;s=1280x1024;q=80
Pobierz
sliti666 +60
#korposwiat #korpo #chwalesie
Dzisiaj w Korpo dostałem podwyżkę o 15% i przekroczyłem próg 10k zł i pomyśleć, że 6 lat temu jechałem na minimalnej...
Dzisiaj w Korpo dostałem podwyżkę o 15% i przekroczyłem próg 10k zł i pomyśleć, że 6 lat temu jechałem na minimalnej...

Musze zrobić model ekonometryczny dowolnej rzeczy, ale potrzebuję do tego 10 zmiennych obkasniajacych. Muszą one byc policzalne, mierzalne i zmienne w czasie.
Dla przykladu zmienna objaśniana to ilość urodzeń, a objasniajace to ilosc kobiet w wieku rozrodczym, pkb kraju itd. Macie jakies pomysły?
Z góry dzieki Mirasy!
#ekonomia #ekonometria #matematyka #statystyka
Piłka nożna - cena piłkarza w zależności od wzrostu, wagi, kraju itd
Nieruchomości - cena m^2 w zależności od powierzchni, miasta, roku budowy itd.
Podróże - wysokość wydatków na wakacje w zależności od wieku, dochodu, narodowości
Dziekuje vi bardzo, bo dzięki Tobie wpadlem na pomysl na ilosc rejestrowanych samochodow, bo dam mam zamiar sie za to zabrac.
Wymyslilem ze dane objasniajace to moze byc koszt kursu (jesli znajde
Co do innych zmiennych w Twoim przykładzie, średni koszt AC/OC, średnia cena paliwa, może coś z cenami nowych/używanych samochodów, wielkość gospodarstw domowych (liczba osób zamieszkujących jedno gospodarstwo), wskaźniki zadowolenia z transportu publicznego. Coś na pewno wymyślisz!