Wpis z mikrobloga

jak miło sie słucha te koorwy smarowane miodem z bioor nierochomosci na warszawskim rynku nieruchomosci.
W kraju w kótrym piątkowa sesja zamknęła wszystkie banki na poziomach z kryzysu 2008 roku po upadku banków w USA.
jesteśmy dużo ponizej poziomów z marcza mogą sobie pogratulować bankierzy

No zobaczymy jak długo ceny ofertowe beda rosły w siwcie pełnym bezrobocia, niezadowolenia, długów i ogranicznonego dostepu do kredytu.
Jak długa bedzie ta droga do niezależności finansowej
w sytuacji kiedy system bankowy sie powoli wywraca
bo dochody wszytskoch banków netto spadły rok do roku o 38-40%

https://www.fxmag.pl/artykul/pekao-z-wynikami-finansowymi-za-ii-kwartal-2020-r-zysk-banku-zaskoczyl-rynek
https://www.fxmag.pl/artykul/bos-przedstawia-wyniki-finansowe-za-ii-kwartal-2020-r-zysk-netto-banku-spadl-o-40

#nieruchomosci #finanse #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #kredythipoteczny #polska
  • 12
@dzikuZplasriku: nie wiem z czego się cieszysz. Taki kryzys nikomu dobrze nie zrobi. Ani tobie, czyli zawistnemu polakowi bez pieniędzy, ani deweloperom, ani inwestorom, ani ludziom z kredytami. Wszyscy na tym stracą, ale robaki się cieszą, bo oni stracą mniej xD
@Ogau: wiesz napeno nauczy ludzi ogladać 5 razy zlotówke z kredytu hipotecznego. Bo mieszkanie to nie zabawka i jest niezwykle istotne przy tym kiedy populacja ma sie rozmnaząć.

A jesli ludzie nie mają mieszkania i sie żąrzynają na kwadrat 40m2 w bloku (partamnetowców) na 400- 500 tys
płus odsetki za 20 lat + 179 719.69 łz to oddaja 579 719.69 zł o ile sytuacja gospodarcza i ze stopami sie nie zmieni.
@dzikuZplasriku: nikt nie musi mieszkać w centrum dużego miasta. Jak cię nie stać to możesz wybrać obrzeża lub mniejsze miasto powiatowe. Sam mogłem wziąć 30 metrów w centrum lub 50 z ogródkiem na obrzeżach i wybrałem to drugie. Przyjąłem na klatę, że na nic lepszego mnie nie było stać i nie walę konia pod kryzys ekonomiczny. Mogłem też płakać na wykopie i cieszyć się czyimś nieszczęściem, ale moje życie jest zbyt
ale te ceny nie dotycz centrum ani nawet obrzeży to ća ceny w łodzi, poznaniu wrocławiu na obrzezach gdanska
o krakowie i warszawei trzeba jeszcze nie wspominać.

Jak ten kraj ma sie rozmnażąć , dom/ mieszkanie to towar spekulacyjny.
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: no nie, nawet kapitalistą. Prowadzę biznes. biznesy od 10 lat ale jako czloweik jestem zdania że mieszkanie domek, to podstawa dla rodziny. Nie mówie by ludzie dostawali wypasy za darmo. Ale jeśli więcej pracują to niech maja mieszkania na wyższym poziomie, większe lub bardziej prestiżowym osiedlu.

Ale ie może być tak że ludzie którzy mogą tylko zarobić jako para po 2 x 2500 koła musza wynajmować byle co za polowe
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: wiesz... pięknie sie prawi kapitalistyczne regułki kiedy demografia jest 2 - 2.5

Ale jeśli teraz 25 -35 latkowie " urodzili " tyle co mysz. 1/3 tego co powiini, to kapitalistyczne frazesy o zarabianiu na mieszkanie schowaj dla siebie.

Bo twoje dzieci będąc w grupie 3 razy mniejszej jak ilosć emerytów (obecnych 30-45 latków)
będzie przytłaczająca dla systemu
I mieszkanie za rozsadne pieniadze bez kredytu na 30 ale naprzykład na 10
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: wiesz... pięknie sie prawi kapitalistyczne regułki kiedy demografia jest 2 - 2.5

Ale jeśli teraz 25 -35 latkowie " urodzili " tyle co mysz. 1/3 tego co powiini, to kapitalistyczne frazesy o zarabianiu na mieszkanie schowaj dla siebie.

Bo twoje dzieci będąc w grupie 3 razy mniejszej jak ilosć emerytów (obecnych 30-45 latków)

będzie przytłaczająca dla systemu

I mieszkanie za rozsadne pieniadze bez kredytu na 30 ale naprzykład na 10