Aktywne Wpisy

Cumill +39
#ufo daleko mi do gościa w foliowej czapce, ale tematem ufo/teorii spiskowych 'interesuję się' ponad 10 lat. To co teraz się dzieje traktuję jako ciekawostkę i jestem cholernie ciekaw jak ten temat się zakończy.
Na reddicie co osoba to zdanie, niektóre tematy są bardzo ciekawe i wiążą dużo 'przypadków', typu przekaz w klipach/trailerach i innych takich.
Myślałem nawet, żeby wrzucać tu przetłumaczone posty, może kogoś to zainteresuje ( ͡°
Na reddicie co osoba to zdanie, niektóre tematy są bardzo ciekawe i wiążą dużo 'przypadków', typu przekaz w klipach/trailerach i innych takich.
Myślałem nawet, żeby wrzucać tu przetłumaczone posty, może kogoś to zainteresuje ( ͡°

sforce +4
#gielda #wydatki #oszczedzanie #inwestowanie #neet jestem ciekawy ile wynoszą wasze wydatki rocznie? Z ciekawości podliczyłem swoje i wychodzi na to że zamieściłem się w 10k, nie sądziłem że tak mało bo z tego co ludzie piszą to min. 50k na wegetacje, a ja się tak nie czuję XD
Na pewno na plus że odpada mi wynajem, paliwo, nie mam żadnych nałogów, kredytów
Na pewno na plus że odpada mi wynajem, paliwo, nie mam żadnych nałogów, kredytów

Mirki jak to jest.
•Wchodze pierwszy raz na strone z oponami, przegladam, nic nie kupuje, nie podaje nigdzie maila.
Za kilka dostaje emiale reklamowe z ich strony.
•Kolega wchodzi na strone kliniki okulistycznej. Nigdzie sie nie zapisuje, nic nie zamawia, tylko przeglada. Po kilku dniach dostaje od nich emaile z reklamami korekcji wzroku dokladnie z tej kliniki.
Wtf? Jak to mozliwe?
wchodzisz google chromem na którym jesteś zalogowanym do gmaila?
te reklamy dostałeś na pocztę w gmailu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wp może być połączone do partnerów marketingówych
możesz to sprawdzić wtyczką disconect na firefoxa, nie wiem czy jest na chrome
i nie wiem czy używasz ublock ale on też blockuje śledzące skrypty reklamowe które
ps i tak już pewnie masz przypisane ciastka, więc nawet jeśli zaczniesz używać ublocka i disconecta to musisz je wyczyścić w przeglądarce
to, że masz hasło do maila zapisane w przegladarce to nic nie robi
byłeś na stronce z oponami i jakiś skrypt reklamowy to zapisał na serwerze, że taki i taki typek wchodził
nawet w co klikałeś jest zapisane
wp może mieć umowę z takim partnerem reklamowym który to zapisuje i mają dostęp do tych danych, korelują cię po różnych danych i wysyłają spersonalizowaną reklamę
@mazowiecki12: tu tkwi problem, jak zmienisz na gmaila to zapomnisz co to reklamy