Wpis z mikrobloga

@ElLama: jeśli dla ciebie główną wartością jest dobra zabawa, a pewnie jest to współczuje. Twoje życie wcale nie jest szczęśliwe, jeśli musisz pocieszać się z nieszczęścia innych. no niestety taka prawda. xd
  • Odpowiedz
@ElLama: całym sercem jestem z protestującymi, ale może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego niektórzy robią sobie z tej sytuacji festiwal? Mam wrażenie, że część ludzi idzie dla wpisu na insta/śmiesznych plakatów albo żeby potańczyć :c
  • Odpowiedz
@ZdeformowanyKreciRyj: Bo człowiek powstał lub został stworzony do wyższych celów. W innym wypadku życie i walka z codziennymi trudnościami nie miałaby sensu. Jaki jest sens w życiu, jeśli poznałeś i przeżyłeś już wszystko? Wtedy życie traci sens. Więc celem życia człowieka jest odkrywanie to co poznane i niepoznane, ciekawość posuwa nas na przód w codziennym życiu. Właśnie dlatego tutaj jesteś, aby poznawać coś nowego. Większość ludzi nie dostrzega tej prostej
  • Odpowiedz
@Ale_ojca_to_ty_szanuj: Z nikim nie musiałem tego konsultować, wystarczy obserwować świat i dążenia ludzi. W końcu jestem melancholikiem, mam naturalne predyspozycje ku temu i analizie wszystkiego. Zobacz na przykład na swój ostatni komentarz, gdzie pytałeś i udzielałeś komuś informacji. Tobą też kieruje chęć poznania i dzielenia się informacjami, które inni mają poznać. A jeśli potwierdzą twoje zdanie to uznasz, że zbliżasz się do poznania prawdy i twoje słowa były słuszne. Więc
  • Odpowiedz
@AppleBottomJeans: @Ale_ojca_to_ty_szanuj: Po prostu tego nie rozumiecie, nic na to nie poradzę. Tak jak pisałem nie widzicie tego w ten sposób za sprawą różnych czynników, miedzy innymi poprzez brak rozmyślań nad tym tematem. Celem życia człowieka nie jest bezcelowa egzystencja i stagnacja tylko rozwój siebie i ludzkości. Nie chcesz tego komentować i odpowiadać na pytania, bo nie masz na to argumentów. To typowe na tym portalu, że ludzie
  • Odpowiedz
@AppleBottomJeans: Ale przecież przyszedłeś tutaj właśnie w takim celu, w celu wymiany informacji, aby się czegoś nauczyć (poznać) lub nauczyć czegoś innych. Sam swoim zachowaniem potwierdzasz moje słowa. Widzisz sam rozmyślasz na te tematy, po prostu nie zastanawiałeś nad tym pod tym kątem, po co ludzie wchodzą na takie portale, a przecież mogliby teraz leżeć bezczynnie. Każdym człowiekiem kieruje ciekawość, ale ukierunkowana na różne dziedziny.

Prawda jest jedna, że jeśli nic
  • Odpowiedz
@Ale_ojca_to_ty_szanuj: Co ja ci na to poradzę, że ciągle się rozwijam, a inni wolą stać w miejscu. Że wolę przeznaczyć wolny czas na obejrzenie jakiegoś ciekawego wykładu, rozmyślania zamiast na inne rzeczy. ¯_(ツ)_/¯ Do tego powiem ci, że o wiele bardziej wolę sam słuchać ludzi mądrzejszych od siebie, niż sam coś mówić i uczyć. Pewnie nie wiesz co to grecki stosunek do prawdy, jeśli wklejasz taki obrazek. Filar świata nauki
  • Odpowiedz