Wpis z mikrobloga

#protest #aborcja #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #pieklokobiet #pytanie #ankieta #warszawa

Jesteś za aborcja? od którego dnia dziecko to "dziecko" , Czy kobieta nosząca zdrowe dziecko pod sercem powinna składać postulaty o "jej ciału, jej decyzji" ?

ankieta oczywiście okrojona bo wykop ma już problem z pierwsza odpowiedzią, z dużo liter( ͡° ʖ̯ ͡°)

1 -Zakaz w każdym przypadku.
2- Tak, kiedy ciąża zagraża życiu matki ( G---t, niechciana ciąża)
3- Tak, ale tylko w sytuacji, kiedy ciąża zagraża życiu matki/dziecko urodzi się z ciężkim defektem skutkującym śmiercią dziecka
4- Dozwalana w każdym przypadku

Aborcja

• Zakaz w każdym przypadku. 1.9% (3)
  • Tak, kiedy ciąża zagraża życiu matki 3.8% (6)
  • Tak, ale tylko, kiedy ciąża zag. życiu mat/dziec 38.2% (60)
  • Dozwalana w każdym przypadku 56.1% (88)

Oddanych głosów: 157

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Simon3D: aborcja była legalna tylko w Generalnym Gubernatorstwie i tylko dla Słowianek. W Rzeszy była zakazana. To samo Stalin – w 1936 zakazał jej i zakaz ten został zniesiony dopiero po jego śmierci. Zarówno Rosjanki jak i Niemki poddawały się aborcji na lewo. Czemu którykolwiek z wymienionych miałby być dumny z wyniku ankiety? Gdzie tu logika?
  • Odpowiedz
@lupaczkokosow: a co ciebie obchodzą decyzje innych ludzi? Niech sobie robią co chcą. To ich życie i sumienie. W tym wszystkim chodzi o prawo do wyboru. Nie wiem co zrobiłabym gdybym musiała podjąć taką decyzję. Aborcja, to nie wizyta u kosmetyczki. To nie tylko wizyta w szpitalu. A teraz wymyślili, że ciążę z płodem ciężko chorym trzeba donosić. Podsumowując: twoja ankieta jest durna i weź się nie ośmieszaj, lepiej ją
  • Odpowiedz
@piimatykki:
No i o to chodzi, nawiązuje że byłby dumny z tego że sami sobie chcemy takie prawo wprowadzić za pomocą ludzi podwładnych zamordyzmowi dzisiejszych czasów.
Hitler domagał się aborcji Słowian, a teraz sami się tego domagają.
  • Odpowiedz
@Simon3D: zerknij na mój komentarz (wyżej). Gwarantuję ci, że żadna normalna kobieta nie marzy o aborcji. Chodzi o prawo do wyboru, gdyby taka konieczność się pojawiła. I nie mówię o „wpadce”, ale o upośledzonych płodach.
  • Odpowiedz
@justypl: to jeden z wielu kroków wyplewienia moralności, razem z postulatami o wywaleniu księży ze szkół (zawsze miałem gdzieś religię, ale Ci których spotkałem mieli misję) to już 2 kroki, antykoncepcja dla wszystkich za darmo, jebcie się ile wlezie to trzeci.
Wyobraź sobie jaka kiedyś łączyła więź ludzi. Kiedy długo zwlekano z seksem, a może nawet dopiero po ślubie, z nikim innym nie zaznali takiej przyjemności. A za 10 lat
  • Odpowiedz
@justypl: a ja nie mówię, że ten wyrok jest zajebisty. Jeszcze zrozumiem wymuszenie urodzenia dziecka zespołu Downa, ale to już faktycznie przesada. Jednak jestem przeciwny postulatom lewicy które tylko czekali żeby wystosować
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Simon3D: bredzisz aż boli. Naprawdę uważasz, że x lat temu ludzie czekali z seksem do ślubu? Nie, po prostu robili to po kryjomu. Wpadki się zdarzały i nierzadko były przyczyną oświadczyn przez mężczyznę. Obecnie dzięki większej wiedzy oraz szerszemu dostępowi do antykoncepcji, planowane ciąże stanowią większy odsetek niż 50 lat temu.
  • Odpowiedz
@piimatykki: no ten x to mówię tak bardzo bardzo dawno. I porównuje do pokolenia z.
Nie sądzisz chyba że różnica jest minimalna? Mi się wszystko rozchodzi o pokolenie z. Dzieje się 3 wojna światowa, zawładnięcie młodym pokoleniem gdzie wychowuje ich pokolenie X/Y, które daje za dużo luzu, którego nie mieli i kończy to się tragicznie.
Zastanawiało cię kiedyś nazewnictwo? Dlaczego teraz jest Z? Ostatnia litera alfabetu, która jest kluczem rewolucji
  • Odpowiedz
@Simon3D: po pierwsze, ja protestuję przeciwko wyrokowi TK oraz pis (bo to co wyprawiają...), co do listy postulatów, uważam, że to nie czas i nie miejsce.
Po drugie, czasy się zmieniają. Nie mamy na to wpływu. A za 10 lat, pewnie bardziej będą popularne związki partnerskie, niż małżeństwa.
No i po trzecie, faktycznie dosłownie dzieciaki zaczynają uprawiać s-x, dlatego tak istotna jest edukacja seksualna (nie każdy może porozmawiać z rodzicami).
  • Odpowiedz