Wpis z mikrobloga

@token: firmy nie robią tego lekka ręka, ale są na tym świecie już jakieś wartości, które w cywilizacji zachodu nie podlegają wielkiej dyskusji np. to że gejowie i kobiety są równi. I w takich kraikach jak Polska robi się zgrzyt, bo korpo chce być nowoczesne, nawołuje do szczacunku a ci politycy organizują jakiego strefy wolne od lgbt i inne bzdury.
@cyrkiel: wielka afera bo CDPR kalkuluje co im się opłaca. To normalne działanie przedsiębiorstwa, jeśli mogą zarobić więcej to zarabiaja. Celem firm jest maksymalizacja zyskow a nie zrobienie dobrze konkretnej grupie spolecznej. No chyba, że im to się oplaci.

Żeby nie było, nie jestem ich fanboyem, firma jak firma. Dla mnie ważne jest to żeby robili dobre gry, a komu przy tym robią dobrze, to mnie nie obchodzi.
@demagog

za to nimi gardzę

@osetnik: Spoko, masz prawo do własnego zdania. Problem w tym, że CDPR to korpo, które wykorzystuje sytuację polityczną, a szczególnie trudną sytuację wielu osób do robienia sobie marketingu. Jeśli popierali BLM i LGBT, a teraz nie popierają kobiet, to znaczy, że BLM i LGBT po prostu wykorzystali. Więc pomimo, że mamy różne poglądy, również gardzę nimi za popieranie BLM i LGBT, bo to nie było żadne
CD Projekt dołącza do protestu.

@Szymas1234576847456: To wprowadzenie w błąd. CDP nigdy nie dołączyło oficjalnie do protestu, bo widocznie uznają to za zbyt ryzykowne dla wizerunku. Te grafiki to jedynie prywatna inicjatywa pracowników, choć nie wierzę, że nie dostali na nią cichej zgody od kierownictwa. Słabo, że polska firma wspiera BLM czy LGBT, ale dla Strajku Kobiet wsparcia już nie starczyło. To dużo mówi o tego typu "wspieraniu" przez firmy. Tzn.