Wpis z mikrobloga

Czy jest ktoś z #wroclaw kto miał skierowanie na testy na #koronawirus? Próbuje sie dodzwonic do jakiejkolwiek placówki, które widnieją na stronie pacjent.gov.pl ale po okolo 100 próbach zrezygnowałem. Dzwoniłem na infolinie i gosc z rządowej strony powiedział że musze próbować do skutku, bo jak pojade na pałe to mnie odeślą z kwitkiem. Może ktos coś doradzić?
  • 18
@wieska_91 ale ja mam skierowanie tylko lekarz poz powiedzial ze mam dzwonic do placówki, ktora wykonuje testy i umówić sie na termin. Żaden telefon nie odbiera. Pytanie brzmi czy ktos mial też tak że nie odbierali, pojechał na pałe i mu zrobili?
@Apollowho: jak nie możesz się dodzwonić to jedź na Koszarową. W namiocie przy budynku A2 jest namiot, w którym się rejestrujesz. Jedź pomiędzy 11 a 13, może uda się zrobić od ręki.

Ważne - nie jedz nic 4h przed, nie myj zębów, nie płucz, nie żuj gumy. Jak nie będzie kolejki zrobią Ci od ręki. Jak będzie to Cię zapiszą na konkretną godzinę. Punkt pobrań jest drive through.
@Apollowho: Potwierdzone info, że lepiej iść z marszu. Moja koleżanka też próbowała się zarejestrować i się nie udało. Poszła bez i zrobili jej wymaz. Babka, która dodzwoniła się do przychodni, jak stała w kolejce, otrzymała termin kilka dni później, więc opłacało się nie rejestrować xD