Wpis z mikrobloga

Smutno się ogląda protest, który z walki z władzą przerodził się w walkę z kościołem. Wróg jest gdzie indziej. Po co te dzisiejsze szopki? Jeszcze dwa dni temu wam dopingowałem, a teraz? Po co to wszystko? Atakowanie randomowych księży na ulicy? Walka o wejście do kościoła? O co tu chodzi? Czy kobiety nie miały być w-------e jak o tym mówią na Kaczyńskiego i spółkę?
#pieklokobiet #protest #bekazpisu
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FinekPoker: A czy to nie kościół wpuścił MW do kościoła? Czy to nie oni MW zapraszają regularnie aby ci manifestowali to że są z MW? I czy ten sam kościół nie głosił treści politycznych, nie wspierał p-------w, nie dzielił ludzi?
  • Odpowiedz
ale jeśli protest ma iść w tę stronę w którą poszedł dzisiaj to moja noga tam nie postanie

@FinekPoker: No to trudno, krzyżyk na drogę.

Kościół w-------a się z buciorami w nasze życie od lat, a ostatnio liżą się po siurach z pisowcami tak bardzo, że nie sposób odróżnić jednych od drugich.
Kto sieje wiatr ten zbiera burzę
  • Odpowiedz
@FinekPoker: to jest tylko gra, której ulegają co bardziej zmanipulowane jednostki, jak ktoś myśli że im chodzi tylko o wyrok tk to jest w błędzie, ma być pełna aborcja

@Morritz każdy racjonalny polityk apelował o niedotykanie kompromisu. Przestrzegano przed efektem wahadła. I cóż, stało się. I to stało się na życzenie kościoła, a nie tych wstrętnych lewaków. Episkopat to skrajni idioci: w dobie największego kryzysu wizerunkowego i postępującej laicyzacji
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: a ty uważasz że jaki cel im przyświęcał, bo wiadomo że na świecie liczy się materializm.
myślisz, że kierują się wyższymi pobudkami filozoficznymi, czy czymś innym.
A z aborcją myślisz że ten kompromis był tym co zadowalało Polaków, czy nastroje były na rozszerzenie na każdą aborcję?
  • Odpowiedz
@FinekPoker: poza silnym powiązaniem kościoła z pisem należy zwrócić uwagę na fakt który jest przyczyną "ataku" że Kościół nie przewiduje aborcji w żadnym zakresie,
Ja wiem, że to podstawa wiary itd ale brak ewolucji kk zaowocuje jego upadkiem, co ma miejsce w całej Europie od dawna, także i u nas, teraz ten proces po prostu przyspieszy.
Ochrzcić, bog zapłać i kk zapomina o tym cudzie życia.
Tak, wiem, Caritas wspiera
  • Odpowiedz
@FinekPoker: Kościół prowadzi aktywną agitację wyborczą na rzecz PIS. Słyszałem ją na własne uszy, gdy miałem okazję być na mszy w jednym z podlaskich kościołów na krótko przed wyborami.
  • Odpowiedz