Wpis z mikrobloga

Smutno się ogląda protest, który z walki z władzą przerodził się w walkę z kościołem. Wróg jest gdzie indziej. Po co te dzisiejsze szopki? Jeszcze dwa dni temu wam dopingowałem, a teraz? Po co to wszystko? Atakowanie randomowych księży na ulicy? Walka o wejście do kościoła? O co tu chodzi? Czy kobiety nie miały być w-------e jak o tym mówią na Kaczyńskiego i spółkę?
#pieklokobiet #protest #bekazpisu
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FinekPoker:

Smutno się ogląda protest, który z walki z władzą przerodził się w walkę z kościołem.

Wesolo mi sie oglada protest, ktory walki z wladza przerodzil sie w walke z wladza i kosciolem
  • Odpowiedz
@FinekPoker: zgadzam się, niestety protesty kobiet idą w kierunku antyklerykalnym zamiast antyrządowym. zakłócają rytuały magiczne w kościołach, malują ściany, bezsens. gdyby szły tylko w kierunku antyrządowym mielibyśmy zjednoczenie wielu protestujących grup. nie zapomnijmy, że w interesie karakana jest skłócanie Polaków wewnętrznie między sobą. jeśli protesty będą dewastacyjno-antyklerykalne to będzie to tylko pożywka dla kościelnych, zasadna pożywka na hejtowanie protestujących, będą wyzywani od "sług szatana" itp. a jestem pewien, że aborcję
  • Odpowiedz
@FinekPoker: to jest tylko gra, której ulegają co bardziej zmanipulowane jednostki, jak ktoś myśli że im chodzi tylko o wyrok tk to jest w błędzie, ma być pełna aborcja
  • Odpowiedz
@jarokowa: ja jakimś katolikiem wielkim nie jestem, ale jeśli protest ma iść w tę stronę w którą poszedł dzisiaj to moja noga tam nie postanie mimo że mam bardzo dość obecnej władzy
  • Odpowiedz
@jarokowa: No tylko, że kościół już nie ma takiej pozycji w śród ludzi jak kiedyś. Jak przyjdzie jakaś partia typowo 100% rozłamu kościoła od państwa to wiedzą, że długo nie pociągną, dlatego kościół trzyma się PiS-u jak tylko może.
  • Odpowiedz
  • 2
@FinekPoker Na początku dodam, że nie jestem zwolennikiem żadnej partii. Trzeba jednak przyznać, że to kościół katolicki nadaje kierunek jazdy partii rządzącej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@FinekPoker: może dlatego, że kuria metropolitarna w Katowicach wyraziła zgodę by młodzież wszechpolska stała dziś ns schodach kztedry z transparentami by prowokować dxiewczyny? Jeszcze policja ich chroniła...
  • Odpowiedz
@FinekPoker: Niestety kościół od lat miesza się w politykę i musi też dostać po łapach. Jeszcze parę lat temu hierarchowie kościelni nękali posłów którzy śmiali nieprawomyślnie zagłosować w sprawie ustawy stop aborcji. Teraz też oczywiście od razu wyskoczyli że dziękują za wyrok TK nie zwracając uwagi na haniebne warunki temu towarzyszące. Oczywiście głównym wrogiem nadal jest PiS, a dzisiejsze protesty były raczej związane z tym że w kościołach nie ma
  • Odpowiedz