Aktywne Wpisy
Silvan01 +489
ciesIak +7
K---a mam 33 lata i nie mam nawet #prawojazdy
Chodziłem na kurs jak miałem 27 i oczywiście z------m, myślicie że warto wrócić? Bo źle się z tym czuje że nie mam.
#pytanie #wychodzimyzprzegrywu #przegrywpo30tce #kiciochpyta
Chodziłem na kurs jak miałem 27 i oczywiście z------m, myślicie że warto wrócić? Bo źle się z tym czuje że nie mam.
#pytanie #wychodzimyzprzegrywu #przegrywpo30tce #kiciochpyta
#zegarki
Jedna rzecz to hesalitowe szkło (pleksiglass), więc trzeba byłoby trochę uważać na zegarek. Reasumując super sprawa. Podoba się to kupuj :)
@AllieCaulfield: @Zashi: to niekoniecznie na plus. Modulowe chronografy maja swoje wady. Jedna z nich na pewno jest trudnosc (a zatem i koszt) serwisu. Polecam poczytac zanim podejmiesz ostateczna decyzje.
https://wornandwound.com/watchmakers-bench-are-all-chronographs-created-equal-integrated-versus-modular-chronographs/
@AllieCaulfield
@Zashi
Gość pisze że w modułowych jest wiele osi przykrywanych jednym mostkiem i bez uchwytu do pozycjonowania ciężko go założyć. Ponieważ spotkałem się z podobnym problemem w dość egzotycznym werku Timexa (z power reserve, nawet nie szukajcie, odradzam serdecznie) powiem
Gadasz pan głupoty. Proszę, nie porównuj tego zegarka i jego mechanizmu do tajemniczego Timexa z tajemniczym mechanizmem z Chin.
W tym Tissot na mechanizmie podstawowym siedzi moduł chronografu. Jak coś pójdzie źle to Swatch wymienia cały moduł. Nikt się bawi godzinami w naprawę i wypalanie papierosow podczas tej naprawy.
Jeśli chcemy porównywac ten werk ETA z innymi np Valjoux to ETA będzie na plus jeśli chodzi o dokładność i grubość mechanizmu co przekłada się na grubość zegarka. W tych przypadkach zasada jest dość prosta. Jesli używasz bardzo dużo chronografu to będzie lepiej z jakimś na valjoux, jeśli nie, to lepsza będzie eta (jest bardziej dokładna i lepiej tzryma poprawny czas). Pytanie ile naprawdę używa się chronografu mając cyfrowe w
"Modules are a different story. The ETA 2894-2, for example, is very tricky to service. It requires expensive movement holders to re-assemble all parts correctly, and without these movement holders it is practically impossible to do. You do have the option of purchasing a new module, but this isn’t a cost effective practice"
"ETA charges around $300 for a chronograph module, that's if you send them the
Chcesz mieć tanio kupujesz coś na podstawowych bebechach i jest tanio. Chcesz mieć