Mireczki mam pytanie o #pracbaza i #prawo w zakresie umów b2b i #januszebiznesu Pracowałem w firmie na kontrakcie b2b. Mam umowę z 30 dniowym okresem wypowiedzenia i te sprawy. Kilka dni temu dogadałem się z tym Januszem, że odchodzę i dajemy sobie spokój ze współpracą bo nie ma sensu (powód nieważny jest w zasadzie) ale jako tako na papierach umowa nie została wypowiedziana. I teraz najlepsze. Jeszcze nie dojechałem do domu a już zostałem pousuwany z grup whatsupowych, miałem zablokowany dostęp do maila, którym posługiwałem się na co dzień. Janusz nie odbiera telefonów, nie odpisuje na smsy więc chyba temat muszę pisemnie rozegrać. Czy jestem w stanie coś z tym zrobić? Zagotował mnie konkretnie.
@michgur: ale o co chodzi, skoro podjęliście decyzję o zakończeniu współpracy to czemu nie może ci zabrać dostępu do jakby nie patrzeć jego firmowych rzeczy
@michgur: zaproponuj Januszowi porozumienie dot. rozwiązania współpracy, wpiszcie tam, że zwalnia Cię z obowiązku świadczenia usług i zachowujesz prawo do wynagrodzenia za okres wypo, powiedz, że skoro zostałeś nieformalnie zwolniony z obowiązków, to chcesz to sformalizować i elo
a, i datę bym dała tę z dnia, z którego się niby dogadaliście
@nairoht: @vetuscula: Ale żadnego papieru z ustaleniami nie sporządziliśmy. To nie Arabia Saudyjska gdzie tankowce na gębę się kupuje tylko Polska i umowa współpracy ( ͡°͜ʖ͡°)
@michgur @nairoht: rozumiem, ale pewnie Janusz wyczuł okazję do pozbycia się gęby do utrzymania bez płacenia za okres wypo, Twoim błędem było niezłożenie kwita Januszowi. Co masz w umowie o zmianach umowy i jej rozwiązaniu? Wymagana jest do tego forma pisemna? Jeżeli tak, to idziesz do Janusza i mu mówisz, że jeszcze tam pracujesz
@michgur: No i co tam masz mądrego o zmianach tej umowy i jej wypowiedzeniu? Sprawdź to sobie. Jak nie jest wymagana do takich rzeczy forma pisemna, to Janusz ma rację.
@michgur: ale w czym problem, wypowiedzenie z zachowaniem prawa do wynagrodzenia bez swiadczenia istnieje w kodeksie pracy przy zwyklej umowie o prace, wiec czemu mialbys za te 30 dni nie wystawic fvat bedac na b2b majac taki okres wypowiedzenia umowy? Co do pisma to zawsze lepiej moec pokwitowe niz pozniek w sadzie sie locytowa jak to bylo ustalanw ustnie...
Pracowałem w firmie na kontrakcie b2b. Mam umowę z 30 dniowym okresem wypowiedzenia i te sprawy.
Kilka dni temu dogadałem się z tym Januszem, że odchodzę i dajemy sobie spokój ze współpracą bo nie ma sensu (powód nieważny jest w zasadzie) ale jako tako na papierach umowa nie została wypowiedziana.
I teraz najlepsze. Jeszcze nie dojechałem do domu a już zostałem pousuwany z grup whatsupowych, miałem zablokowany dostęp do maila, którym posługiwałem się na co dzień.
Janusz nie odbiera telefonów, nie odpisuje na smsy więc chyba temat muszę pisemnie rozegrać.
Czy jestem w stanie coś z tym zrobić? Zagotował mnie konkretnie.
@michgur: być może źle zrozumiałem, to zdanie brzmi dla mnie jakbyście oboje ten okres odpuścili
a, i datę bym dała tę z dnia, z którego się niby dogadaliście