Aktywne Wpisy

Grooveer +11
Ktoś mi napisał, że Rosja może poświęcić 8 mln swoich ludzi do wojny na Ukrainie. Jeśli założyłymy, że Rosja traci faktycznie tysiąc ludzi dziennie to miesięcznie daje to 30 tys. a rocznie 360 tys. 8 mln podzielić przez 360 tys. daje 22 lata wojny. Ciekawe czy UA będzie miała ludzi by bronić się tyle lat?
#wojna #ukraina
#wojna #ukraina

Bobito +195

Komentarz usunięty przez moderatora
Wiem, że depresja to ciężka choroba ale bieganie naprawde poprawia krążenie, dotlenienie mózgu. Ja jak biegam to w trakcie myślę o wielu sprawach, czasem wręcz znajduje rozwiązanie jakiegoś problemu.
Tylko trzeba wyjść i pobiegać a nie scrollować vikop.ru
@widme: rzecz w tym, że "wyjść pobiegać" w ciężkiej depresji jest prawie tak trudne jak w przypadku bycia sparaliżowanym na wózku. Tacy ludzie często nie są w stanie nawet się zabić - zdarzają się samobójstwa na samym początku terapii, gdy leki zaczynają działać i takiej osobie wraca chęć do działania. W przypadku lekkiej - IMHO da się zmusić, ale nie zawsze
Tak
Na chwilę poprawiało nastruj ale ogólnie dalej było tak samo #!$%@?
@widme:
@widme: no właśnie, trzeba ruszyć dupę, a z tym jest największy problem
@widme: Zacznijmy od tego, że tych z depresją prawdziwą to jest ułamek, a reszta to #!$%@? pomieszane z chandrą by poklepać się po pleckach i mieć zwalić na co winę.
To fajnie, ale temat naszej rozmowy jest o leczeniu depresji.
A jak działają antydepresanty? Strzelają serotoniną, dopamina i innymi hormonami które jak widać wysiłek fizyczny może wytworzyć, czyli może pośrednio w jakiś sposób pomóc.