Aktywne Wpisy
DonSizar +34
#gielda k----x czekolada gorzka 80g za 10 ziko. P------o ich tam z tym kakaem. Jeszcze rok temu kupowałem ją za 3 50 zł w biedrze.
źródło: temp_file3986625385344817575
Pobierz
szzzzzz +24
Kupiłam 300g ferrero za 5 funtów a wy zazdrośni
#chwalesie
#chwalesie
źródło: temp_file1156486586979058376
Pobierz




Chleb pszenny na zakwasie pszennym, w środku siemię i słonecznik, posypka z czarnuszki. Właśnie wyjęty z pieca.
#chleb #bojowkapiekarska #pieczzwykopem #gotujzwykopem
#combobaker - mój tag z wypiekami.
źródło: comment_1602918717p2d5Y1N52m0Dpi5vjF7RWv.jpg
PobierzPodzielisz się przepisem?
Ilośc mąki wg uznania
Woda - 75-80% wagi maki
Zakwas - 20%
Sól - 2%
Wsad z nasion - ok 10-15%
Fermentacja wstępna 4 godziny w 25 st, w tym czasie 3-4 serie rozciągania i składania. Formowanie i do koszyka, garowanie w lodowce kilkanaście godzin.
@ComboBreaker: Co to fermentacja wstępna?
,czy do lodówki wkładasz go w jakimś naczyniu, czy tak żeby tylko przełożyć z lodówki do piecyka
Chleb garuje w lodowce w koszyku do garowania chleba. Jeśli nie masz koszyka to można użyć np miski - wykładasz ją ścierką ktora posypujesz mąką zeby ciasto nie przykleiło się.