Wpis z mikrobloga

Zrobiłem drugi swój ostry sos w zyciu. Habanero z mango i ananasem. Dałem dużo owoców ale też sporo papryczek bo ok 25-30. Jak spróbowałem to słodycz się ciutke przebija i od razu kop ostrości. Szczerze powiedziawszy że chciałem bardziej słodki, ale tej słodyczy c---a nie czuć. Sosik w smaku spoko, aczkolwiek celowałem w bardziej owocowy niż takiego siepacza. No ale może się przegryzie i się wyrobi. Nawet jeśli nie to i tak jest okej. Mam pytanko czy sosik puszczać przez sitko? Chciałbym zachować w sumie pestki i kawałki kolendry które latają tylko czy może przez to mieć krótszy okres ważności?

#chilihead #chili #ostrezarcie #gotujzwykopem
luczjanoitaliano - Zrobiłem drugi swój ostry sos w zyciu. Habanero z mango i ananasem...

źródło: comment_1602524848UdTBSsP6vuGyNetdJIapAc.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

że chciałem bardziej słodki, ale tej słodyczy c---a nie czuć


@luczjanoitaliano: Dodaj cukru ¯\_(ツ)_/¯ Będziesz miał słodszy a zawsze to jakiś dodatkowy konserwant

Z pestkami i kawałkami może sie zepsuć szybciej, chociaż jak zapasteryzujesz i jest odpowiednio dużo octu i soli to raczej nic mu nie będzie
  • Odpowiedz
@luczjanoitaliano: lepiej jak jest ostrzejsze, moj pierwszy sosik przy próbowaniu byl idealny, ale jak juz dasz na mięso czy tam kanapke to de facto rozrzedzasz. Moje bylo za słabe, teraz zrobiłem 3-4 razy ostrzejsze i zobaczymy
  • Odpowiedz