Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Hej! Chciałbym się od was dowiedzieć czy jestem robiony w bambuko i stałem się betabankomatem z biegiem czasu i powinienem się katapultować z tej relacji. Podejrzewam, że tak i jedynie proszę o opinię po przedstawieniu sytuacji.

Mianowicie, gdy mówię swojej dziewczynie, że ma za coś zapłacić, to od razu wyciąga kartę, że ona chce być traktowana dobrze i kropka. Randki? Jako randki liczone są tylko wyjścia do restauracji, co oczywiście ja funduję, bo jej nawet przez myśl nie przejdzie, że jak ma ochotę, to może mnie zabrać na obiad/kolację i za to zapłacić. Mnie osobiście wyjścia restauracyjne nie grzeją i wolę inne formy spędzania czasu razem poza domem, ale mimo wszystko idę w tym zakresie na kompromis.

Narzeka, że nie chodzimy do teatru/opery (dziewczyna jest Hiszpanką) - szukam aktywnie czegoś, z czego mogłaby być zadowolona w tym zakresie, ale d--a, ponieważ 100% jest polskojęzyczna i nic nie zrozumie. Natomiast gdy odbiłem piłeczkę i poprosiłem ją o poszukanie samodzielne, to nagle stwierdziła, że już nie ma ochoty na kulturę wysoką i wcale nie musi iść tamże.

Jedyne miejsca, gdzie chodzimy z jej inicjatywy, to imprezy, których ku*** nienawidzę.

Bielizna? Fajnie by było jakbyś mi kupił. Kurtka? Fajnie by było żebyś mi kupił.
+ dodatkowo znacznie w dół poszybowała jej aktywność w sypialni. Do tej pory rzadko inicjowała cokolwiek, ale teraz to już tragedia.

Kończąc ten post już sam sobie odpowiedziałem na pewne pytania w mojej głowie, ale może ktoś konstruktywnie się wypowie. ;) Miłego dnia.

#zwiazki #rozowepaski

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f83f07c605297c54a62be5f
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: jak chce byc dobrze traktowana to pociagnij temat i z nia pogadaj o tym jak to jest byc dobrze traktowanym. Badz asertywny. Oboje sie dobrze traktujcie. Spytaj wprost czy jej pasuje ze bedziesz dosypywal do zwiazku kasy, a jezeli tak to co ona ma do zaproponowania.

Jak bedziesz placil i swoje watpliwosci zamiatal pod dywan albo wylewal na wykopie to bedziesz bankomatem.

Mozesz za laske placic i w wielu
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: ale co znaczy "nikt lepszy"?

Dobrze się czujesz w tym związku? Zaopiekowany przez partnerkę, czujesz, że Cię szanuje, wspiera, troszczy się o Ciebie?
Bo tego powinieneś od niej wymagać.

W jaki sposób ona traktuje
  • Odpowiedz
@mayek: dokładnie, po polsku lecą napisy na górze, które z loży możesz oglądać z lornetki.

PS. Pamiętaj, że to p0lski są roszczeniowe, a wszystkie zagraniczne to cud miód, chętne w sypialni i nie tyle, że płacą po połowie a stawiają same :)
  • Odpowiedz
@mayek: to prawda i pewnie OP napisał skrótowo. Działalność operowa ma długą historię, jest zróżnicowana. Większość oper w formie śpiewanej jest po włosku/niemiecku, ale działalność oper to nie tylko śpiew. :)
  • Odpowiedz
UzależnionaKrowa: Wez urlop od przyszłego miesiąca i powiedz jej że zwolnili cię z pracy i że teraz ona ma okazję ci pomóc finansowo tak jak ty pomagałes jej ;) tak samo zapraszaj na kolację w restauracji ale z góry mów że jesteś bez pracy i nie będziesz mógł płacić. Jak będzie cię wspierać to znaczy że nie jest dla kasy a po prostu ty nie możesz być taka p---a i płacić
  • Odpowiedz
OP: @mayek: W kwestii 100% udziału języka polskiego miałem na myśli teatr. W teatrach operowych/teatrach muzycznych różnie bywa (tak jak napisałeś) i zwłaszcza w ciągu ostatniego roku w moim mieście nie organizowano nic atrakcyjnego ze względu na koronę. Nie przepadam za wydarzeniami śpiewanymi, a uwielbiam balet i tak jak napisałem: jak jej powiedziałem, że nie mogę znaleźć nic fajnego i żeby sama spróbowała to się obruszyła i olała sprawę
  • Odpowiedz
OP: @agaja: czy ja się czuję dobrze? Nie jestem w stanie powiedzieć na 100%, że tak. O czymś to chyba jednak świadczy, a dokładnie o nienajlepszej kondycji tej relacji.
W jaki sposób ona mnie traktuje dobrze? Tak jak teraz piszę ten post, to też nie potrafię wylistować konkretnych przykładów. Od dłuższego czasu czuję, że jest jej ze mną wygodnie

"Nie wyobrażam sobie tego od partnera zbierania mnie do lokali, teatrów i fundowania
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: nie wiem czy nie przesadzasz w drugim kierunku.
Czemu nie mogles zamowic ubera po imprezie? Bielizne czy teatr tez moglbys postawic.

Z ta kurtka to byla przesada, ale zeby tramwajem po dragach / alko wracac to troche lipa.
Zamiast sie obmacywac w taxowce to wolales jechac tramwajem?

Tym bardziej jak blisko i uber 10 zl?
  • Odpowiedz
OP: @InterferonAlfa_STG: tu nie chodzi o bycie sknerą, bo nim nie jestem. :) Po prostu na tramwaj mieliśmy 5 min i z tramwaju do lokum też 5 min - dla mnie to rybka i dla każdego innego, trzeźwego człowieka również (nie piliśmy). Jak jej nie pasowało, to sobie mogła sama zamówić i tyle, a nie wyrzucać swoją frustrację publicznie. Uwierz mi, że jest jej ze mną bardzo wygodnie i
  • Odpowiedz