Wpis z mikrobloga

#filmboners #film #requiemdlasnu

Mówcie co chcecie, może to przez sentyment, może przez to, że miałem kontakt za młodu z tym środowiskiem, ale film 'Requiem dla snu' powinien zobaczyć każdy dojrzewający małolat. Klimat tego filmu, jego temat i to jak się kończy to jest po prostu mistrzostwo dramatu.

Wychowałem się w małym mieście i z 12 osobowej ekipy jestem jedyną osobą, której temat nie dotknął bezpośrednio. Natomiast wszyscy moi znajomi, przyjaciele albo odeszli albo mają permanentne zmiany, nieodwracalne (psychiczne i fizyczne) po przygodach z tym gównem.

Film oglądałem po premierze, wczoraj obejrzałem ponownie i zrobił na mnie identyczne, a nawet mocniejsze wrażenie. To jest majstersztyk tego tematu.
nadmuchane_jaja - #filmboners #film #requiemdlasnu

Mówcie co chcecie, może to prze...

źródło: comment_16022335069QPBmSjsQaTEryw1az5sl7.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nadmuchane_jaja: Na mnie ten film nie zrobił większego wrażenia, bardziej przeraziła mnie książka „My dzieci z dworca ZOO” jak miałam te 12/13 lat, film też istnieje jak kogoś interesuje, ale książka jest dużo lepsza.
  • Odpowiedz
@Kexu: nie porwał mnie, natomiast muszę przyznać, że wszystkie filmy Tarantino mają w sobie pewną nutkę jego szaleństwa i w jakiś sposób różnią się od filmow innych twórców.
  • Odpowiedz
@nadmuchane_jaja do dzisiaj moj ulubiony film nie moglem dojść do siebie przez tydzień po obejrzeniu tego dzieła.
Mialem to szczęście że widziałem to pierwszy raz w małym podrzednym kinie gdzie nie było popcornu i innych bzdetow. O klasie tego obrazu może świadczyć fakt że gdy weszły napisy nikt nie wstał z siedzenia. Prawie wszyscy siedzieli w milczeniu. Tylko jedna dziewczyna przedemna napisała szybką A jakże trafna recenzje: o k---a !
  • Odpowiedz
@nadmuchane_jaja:
Z jednej strony rozumiem wartosc filmj, ale obawiam sie, ze wiekszosc ludzi, podobnie jak ja, zapamieta z tego filmu jedynie piekna J. Conelly i jej "ass to ass".
  • Odpowiedz