Aktywne Wpisy
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
B12477 +19
Camerdineri..
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka
Mówcie co chcecie, może to przez sentyment, może przez to, że miałem kontakt za młodu z tym środowiskiem, ale film 'Requiem dla snu' powinien zobaczyć każdy dojrzewający małolat. Klimat tego filmu, jego temat i to jak się kończy to jest po prostu mistrzostwo dramatu.
Wychowałem się w małym mieście i z 12 osobowej ekipy jestem jedyną osobą, której temat nie dotknął bezpośrednio. Natomiast wszyscy moi znajomi, przyjaciele albo odeszli albo mają permanentne zmiany, nieodwracalne (psychiczne i fizyczne) po przygodach z tym gównem.
Film oglądałem po premierze, wczoraj obejrzałem ponownie i zrobił na mnie identyczne, a nawet mocniejsze wrażenie. To jest majstersztyk tego tematu.
„Że życie ma sens” pod tym względem powala i lepiej obrazuje jak to wszystko wyglada na prawdę
Takie filmy z kategorii 'this is so deep". Z narkotykowych klimatów najbardziej podpasowal mi Human Traffic.
Nie pytam złośliwie, ale jestem ciekaw opinii, bo jest uważany za arcydzieło kina
Mialem to szczęście że widziałem to pierwszy raz w małym podrzednym kinie gdzie nie było popcornu i innych bzdetow. O klasie tego obrazu może świadczyć fakt że gdy weszły napisy nikt nie wstał z siedzenia. Prawie wszyscy siedzieli w milczeniu. Tylko jedna dziewczyna przedemna napisała szybką A jakże trafna recenzje: o k---a !
Z jednej strony rozumiem wartosc filmj, ale obawiam sie, ze wiekszosc ludzi, podobnie jak ja, zapamieta z tego filmu jedynie piekna J. Conelly i jej "ass to ass".