Moja deska serów: sery niebieskie, kozie i zolty, winogrona, orzechy wino i bagietki :) Ktoś też jada i jest fanem serów plesniowych? Jakich dodatków używacie? Gdzie kupujecie sery?
@r3dy tego nie znałem! Mówisz o occie balsamicznym czy kremie balsamicznym który jest bardziej słodkawy?
@Rruuddaa ŻURAWINA! tyle zjedzonych serów a żurawiny nie próbowałem dodać. Ciekawi mnie jak będzie się komponować z niebieskimi serami.
@Student_AWAS Ale którego fragmentu przygotowania obawiasz się najbardziej? Najtrudniejsze jest krojenie gdyż te sery są bardzo kruche i lepkie jednocześnie. Reszta tu kupno i położenie gotowej deski na Stół :)
@Student_AWAS Nic bardziej prostego, zachecam. W Lidlu czy biedronce są serki camembert i do tego jakiś niebieski lazur czy rokpol. Natomiast najlepiej kupić sobie pakowane krojone z kawalka np. W selgrosie czy Auchanie. Smak jest dużo lepszy. Do tego winogrona gruszki, bagietka i ciepłe masełko do smarowania.
@poboomster Będąc w Anglia właśnie z racji miłości do serów byłem we wsi Cheddar, fajne miejsce polecam :)
Ale przyznam apropos serów, że taki Cheddar Matured z tesco w grubych plastrach który leży na każdej półce smakował mi lepiej niż jakieś droższe cheddary kupione u nas w kraju.
Jak tam niebo nad Ukraina już czyste? F-16 wygrały wojnę? Nawet do linii frontu ich nie wyślą bo szybciej by spadały od Su-57 niż by zdążyli dostarczyć następne #ukraina #rosja
Ktoś też jada i jest fanem serów plesniowych?
Jakich dodatków używacie?
Gdzie kupujecie sery?
#gzw #foodporn #gotujzwykopem #kuchnia #sery
@Rruuddaa ŻURAWINA! tyle zjedzonych serów a żurawiny nie próbowałem dodać. Ciekawi mnie jak będzie się komponować z niebieskimi serami.
@Student_AWAS
Ale którego fragmentu przygotowania obawiasz się najbardziej? Najtrudniejsze jest krojenie gdyż te sery są bardzo kruche i lepkie jednocześnie. Reszta tu kupno i położenie gotowej deski na Stół :)
Nic bardziej prostego, zachecam. W Lidlu czy biedronce są serki camembert i do tego jakiś niebieski lazur czy rokpol.
Natomiast najlepiej kupić sobie pakowane krojone z kawalka np. W selgrosie czy Auchanie. Smak jest dużo lepszy. Do tego winogrona gruszki, bagietka i ciepłe masełko do smarowania.
@r3dy
Kolejny powód żeby zrobić kolejna deskę
@victor89: to jest mieszanka. Francuski cambert. Yorkshire wensleydale z zurawiną, czerwony Leicester,
Cheddar z chili i chyba Edam
Będąc w Anglia właśnie z racji miłości do serów byłem we wsi Cheddar, fajne miejsce polecam :)
Ale przyznam apropos serów, że taki Cheddar Matured z tesco w grubych plastrach który leży na każdej półce smakował mi lepiej niż jakieś droższe cheddary kupione u nas w kraju.
Jakie sery jadasz z miodem?
Co jakiś deska włoskich wędlin i serów jest u mnie, zawsze miód i żurawiną do tego na propsie :)
Szynki dojrzewające.