Wpis z mikrobloga

  • 0
@r3dy tego nie znałem! Mówisz o occie balsamicznym czy kremie balsamicznym który jest bardziej słodkawy?

@Rruuddaa ŻURAWINA! tyle zjedzonych serów a żurawiny nie próbowałem dodać. Ciekawi mnie jak będzie się komponować z niebieskimi serami.

@Student_AWAS
Ale którego fragmentu przygotowania obawiasz się najbardziej? Najtrudniejsze jest krojenie gdyż te sery są bardzo kruche i lepkie jednocześnie. Reszta tu kupno i położenie gotowej deski na Stół :)
  • Odpowiedz
  • 2
@Student_AWAS
Nic bardziej prostego, zachecam. W Lidlu czy biedronce są serki camembert i do tego jakiś niebieski lazur czy rokpol.
Natomiast najlepiej kupić sobie pakowane krojone z kawalka np. W selgrosie czy Auchanie. Smak jest dużo lepszy. Do tego winogrona gruszki, bagietka i ciepłe masełko do smarowania.

@r3dy
Kolejny powód żeby zrobić kolejna deskę
  • Odpowiedz
@ladzik: mieszkam w Anglii więc taka selekcja różnych krakersów jest dostępna w każdym supermarkecie. Zwykle firmy Jacob's albo Carr's

@victor89: to jest mieszanka. Francuski cambert. Yorkshire wensleydale z zurawiną, czerwony Leicester,
Cheddar z chili i chyba Edam
  • Odpowiedz
  • 0
@poboomster
Będąc w Anglia właśnie z racji miłości do serów byłem we wsi Cheddar, fajne miejsce polecam :)

Ale przyznam apropos serów, że taki Cheddar Matured z tesco w grubych plastrach który leży na każdej półce smakował mi lepiej niż jakieś droższe cheddary kupione u nas w kraju.
  • Odpowiedz
@victor89 zazwyczaj włoskie:provolone, pecorino, parmezan, mozzarella

Co jakiś deska włoskich wędlin i serów jest u mnie, zawsze miód i żurawiną do tego na propsie :)
  • Odpowiedz