Poważnie. Jak bez korepetytora nauczysz się mówić na poziomie C1? Bo nie wydaje mi sie ze rozmawiajac z seba na discordzie tak sie da.
@przemianawdzika: Smutne, że trzeba Ci takie rzeczy na tacy podawać xD No ale właśnie tacy ludzie wywalają kosmiczny hajs na kursy i ogólnie cokolwiek co jest dostępne w internecie za darmo od dawna...
Z całym szacunkiem, nie chcę Cię atakować ale współczuję Ci, że jesteś taki nieporadny
@przemianawdzika: Jak na moje ważniejsza jest umiejetność posługiwania się językiem niż umiejetność wypowiadania się na tematy specjalistyczne. Bez siedzenia głęboko np. w informatyce nie będziesz płynnie się wypowiadać w tej dziennie. Nawet po polsku, bo będzie ci brakować określeń, słów i wiedzy.
@Fanatyk_Wedkarstwa: To pokaż mi taki kanał na discordzie, gdzie trzy razy w tygodniu w wybranej przeze mnie godzinię będę mógł sam na sam porozmawiać z nativem, który specjalizuje się w uczeniu ludzi języka.
@przemianawdzika: Nooo xD więcej warunków postaw. Wyobraź sobie, że dopóki nie jesteś kimś "specjalnej troski" to nie musi to być osoba wyspecjalizowana w uczeniu ludzi języka. To jest serwer, na którym praktycznie zawsze ktoś jest. Niestety nawet teraz - siedząc teraz przed urządzeniem z dostępem do internetu nie jesteś w stanie sobie tego wygooglować :(
Słuchaj, nie będę się już tutaj z tobą kłócił bo to bez sensu - ja swoje
@przemianawdzika: nie słuchaj tych toksycznych wykopków. Serio. Kasa wydana w rozwój siebie to najlepsza inwestycja jaka istnieje, szczególnie ze masz 19 lat. A kredyt studencki o tyle dobry ze go zaczniesz spłacać za 15 lat dopiero więc ~500zl raty nie będzie wtedy dużo jak będziesz zarabiać w zagranicznej firmie 2k - 3.5k euro
@sebomur98: A mówienie? Czyli najważniejsza sprawa? Umiesz przez 15 minut bez przerwy wypowiedzieć się o np. sytuacji demograficznej w Polsce?
Nie wiem czy po polsku umiałabym mówić 15minut na temat który jest mi nawet dość bliski bez przygotowania xD moim zdaniem najłatwiej uczyć się jakiegoś języka poprzez pracowanie z osobami które mówią w danym języku no ale oczywiście trzeba mieć jakiś
@przemianawdzika: Z pełna sprawnością biznesową na przykład. Do tego wystarczy nie być cymbałem, dużo czytać, rozmawiać i oglądać (ale nie z napisikami po polsku #!$%@? z napiprojektu). I to kosztuje maksymalnie 1000zl zaczynając od zera, ale na pewno nie 50k. XD
@Fanatyk_Wedkarstwa możesz dać jakiś namiar na tych native speakerów ? Jakąś sprawdzona grupę ? Szukam takich osób do nauki, jestem w stanie również zapłacić takiej osobie za takie rozmowy. Daj znać na priv jeśli możesz ;)
#naukajezykow #jezykiobce #studia #studbaza
@przemianawdzika: Smutne, że trzeba Ci takie rzeczy na tacy podawać xD No ale właśnie tacy ludzie wywalają kosmiczny hajs na kursy i ogólnie cokolwiek co jest dostępne w internecie za darmo od dawna...
Z całym szacunkiem, nie chcę Cię atakować ale współczuję Ci, że jesteś taki nieporadny
Słuchaj, nie będę się już tutaj z tobą kłócił bo to bez sensu - ja swoje
@sebomur98: Nie bo tam nie musisz zapłacić 50k
@sebomur98: 90 coś procent, ale u mnie dziewczyny co po angielsku nie umiała nic mówić przepuścili
@sebomur98: A mówienie? Czyli najważniejsza sprawa? Umiesz przez 15 minut bez przerwy wypowiedzieć się o np. sytuacji demograficznej w Polsce?
Nie wiem czy po polsku umiałabym mówić 15minut na temat który jest mi nawet dość bliski bez przygotowania xD moim zdaniem najłatwiej uczyć się jakiegoś języka poprzez pracowanie z osobami które mówią w danym języku no ale oczywiście trzeba mieć jakiś
@przemianawdzika: Z pełna sprawnością biznesową na przykład. Do tego wystarczy nie być cymbałem, dużo czytać, rozmawiać i oglądać (ale nie z napisikami po polsku #!$%@? z napiprojektu). I to kosztuje maksymalnie 1000zl zaczynając od zera, ale na pewno nie 50k. XD
Ja korzystam z tych serwerów :)
https://disboard.org/servers/tag/english-learning
a tutaj masz inne języki
https://www.reddit.com/r/languagelearning/comments/5m5426/discord_language_learning_servers_masterlist/
Komentarz usunięty przez autora