Wpis z mikrobloga

@Kiciket: to jest fakt, że te ledowe badziewia walą po oczach jak oszalałe - najlepsze będzie za x lat, jak się zwali taki reflektorek, a naprawa tego = wymiana reflektora =]]. Tył jeszcze jest relatywnie tani, ale przednie reflektory potrafią kosztować po 10K/sztukę :D.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Kiciket: to sobie spróbuj pojechać za najnowszym A7, gdzie stop biegnie przez cały tył - tam to dopiero wypala oczy
  • Odpowiedz
@Kiciket Przecież od tego właśnie światła stopu są, żeby były mocno widoczne. Inna sprawa, że ynteligent mógłby jednak w nocy stojąc na światłach nogi na hamulcu nie trzymać. Sam mam astygmatyzm, ale o wiele bardziej w-------ą niektòre ledy z przodu jak ktoś za tobą jedzie, niby mijania a n----------ą jak długie
  • Odpowiedz
ogólnie jedni na tym zarobią, a ktoś będzie musiał bulić.

@Student_AWAS: Posiadacze "15-letnich klas premium" pewno włożą paski ledowe z aliexpress, albo będziemy spotykać najbiedniejsze wersje reflektorów, za to z wepchanymi LEDami-żarówkami bez homologacji ( ͡º ͜ʖ͡º)?

Co do cen, to nie wiem o jakiej Skodzie mówisz, ale do starego A4B7 przetwornica Xenon w ASO kosztuje ok 2300zł, do tego reflektor za 3600 jak dobrze
  • Odpowiedz
@tellet: to nie jest tak proste, np w A8 mapa ma własny wentylator do chłodzenia elektroniki/diód ( ͡° ͜ʖ ͡°). Fakt, nie ma tam wysokiego napięcia jak przy xenonach, to jednak mamy sporo elektroniki, czy to do sterownia światłem, czy LEDami - i często dawałoby się to narpawiać, ale są one umiejscowiona na spodzie lampy - to jeszcze nei jest tak złe, bo dobrze wykonana lampa
  • Odpowiedz