Wpis z mikrobloga

Co to za #!$%@? moda na chodzenie do sklepu bez maseczki i nagrywanie ochroniarzy i kasjerek, którzy #!$%@? mają do gadania? Rozumiem iść strajkować pod sejm, ale użerać się z panem januszem z ochrony i grażynką na kasie i myśleć, że się jest bohaterem w walce o wolność i potem jeszcze wrzucać to do neta to trzeba być #!$%@? debilem.

#koronawirus #bekazpolakow
  • 69
@nieocenzurowany88: Może zależy im na tym, żeby decyzje były podejmowane na podstawie nauki, a nie wykopowych gifów, gdzie widać chmurke dymu, która na obrazku jest mniejsza i wyciąganie z tego prymitywnych wniosków, że dzięki temu chronimy babcie w dpsach? xD

Maski w perspektywkie koronawira są bezpostawne i bezsensowne według stanu wiedzy na wrzesień 2020. Niestety politycy dopiero to zakapują za pół roku. Tak samo jak naukowcy w kwietniu już całkiem precyzyjnie
Co to za #!$%@? moda na chodzenie do sklepu bez maseczki i nagrywanie ochroniarzy i kasjerek, którzy #!$%@? mają do gadania? Rozumiem iść strajkować pod sejm, ale użerać się z panem januszem z ochrony i grażynką na kasie i myśleć, że się jest bohaterem w walce o wolność i potem jeszcze wrzucać to do neta to trzeba być #!$%@? debilem.

@nieocenzurowany88: pewnie robaki chcą poczuć się lepiej xD
@Aaaaaaaa:

Sama pracuje w markecie i dziewczyny z kas rozstrzęsiona pół dnia chodzą po takiej akcji. Potem my musimy to wszystko rozkładać, bo debile nabiorą pełny koszyk, bo widzą, że nikt ich nie obsłuży. Gardzę mocno, wypad do Warszawy pod sejm strajkować, a nie męczyć nas

OMG jaki fikołek olimpijski. Jedynymi debilami w tym lokalu #pdk jesteście wy, bo nie macie prawa odmówić obsługi klientowi bez maski, a tym bardziej rozliczać
@nieocenzurowany88: pracuję w przychodni i ostatnio co chwila zdarzają mi się takie kwiatki. Ostatnio jedna pani nawet miała wydrukowane te rozporządzenie i jakieś tłumaczenie prawnika z internetu, że to bezprawne i mi mówiła, że ona nie założy maseczki i pokazywała mi te kartke jako argument i mamy otworzyć oczy. Tak jakby to ode mnie zależało, zastanawiam się tylko jaki proces myślowy mają ci ludzie? Przeciwko komu to jest protest w postaci
@finchharold

Zgadzam się, ze atakowanie pracowników sklepu to ogromne prostactwo bo to nie oni wymyślają te zasady. Mam tylko jedno pytanie po #!$%@? w ogóle nosić te maski w sklepach? Nie potrafię tego pojąć umysłem. Ludzie maja kontakt ze sobą za pośrednictwem swoich dzieci które chodza do szkół bez masek, w pracy nie nosi się masek i uwaga w klubach i barach tez nie nosi się masek. W sklepach ludzie się bardziej

@nieocenzurowany88: Coz, jakie spoleczenstwo, taki rzad. Silni wobec slabych, slabi wobec
@J-Roc te maseczki mają po prostu ograniczyć rozprzestrzenianie się wirusa i np prawidłowo noszone przez wszystkich ograniczy go o 30% przez duszących się po 5 minutach wynik spadnie o 5 % przez tych co wogole nie noszą o kolejne 10%. A prawda jest taka że póki się ludzie sami nie ogarną i nie będą pilnować to kto by nie był u władzy to #!$%@? może zrobić bo zawsze coś komuś pasować nie
@nieocenzurowany88: niedaleko mnie jest sklep ogrodniczy. Duży poważny, dobrze Zaopatrzony. Na wejściu gdzieś od 3mcy jest przekreślona maseczka i napis zakaz wchodzenia w maseczce , zdjęcie szumowskiego i jego cytat kiedy mówi że maseczki z niczym nie pomagają. Właściciel z żoną zawsze tam są. Zagadałem go z kumplem ocb, póki co mają na koncie jakieś dwa gówno nakazy i umorzone postępowanie karne( ͡° ͜ʖ ͡°)
@DunningKruger: mi wczoraj w markecie dziadek grzecznie powiedział "ale nosek też trzeba zakrywać" ( ͡° ͜ʖ ͡°)szedł dalej i każdemu to gadał. Maseczkę do sklepu ubieram, mimo że od początku mam w dupie całą tą szopkę, ale nie mam czasu na wykłócanie się z kasjerką że mnie nie obsłuży bo nie mam maski.