Wpis z mikrobloga

• 444
@DarthPejter oczywiście że tak, 6-dniowy tydzień pracy to normalka w polskich janiszexach, a tu mówimy o 5-6 dodatkowych soborach, extra platynch, które po premierze sobie odbiorą
  • Odpowiedz
  • 3
@DarthPejter tak jak pracuje w firmie outsourcingowej gdzie zajmujemy się kadrami i placami, to widzę, że w soboty glownie ludzie mają płatne 100% więcej gdzie w podstawę wynagrodzenia za nadgodziny wchodzi dodatek językowy, dodatek funkcyjny i tego typu stałe elementy wynagrodzenia. Warto zaznaczyć że 100% płatne jest do 8h w ciągu jednej doby, potem pracownicy dostają 50% więcej od godziny.
  • Odpowiedz
  • 7
@marcelus jak odjebia dobrą robotę i będzie sukces a cdprr nie jest Januszem to im wypłaci nadgodziny, dostaną potem ci najbardziej zaangażowani jakieś dobre premie i jeszcze po skończonym projekcie w oczekiwaniu na zgłaszanie bugów przez community(o ile poprawki będą robić ci sami pracownicy) dostaną może trochę zwolnienia ze świadczenia pracy w oczekiwaniu na kolejny poważniejszy projekt.
  • Odpowiedz
  • 1
@bigpaws możliwe że to jest kasa takiego rzędu, że za jedną sobotę mają taką stawkę co ja za cały miesiąc roboty

@Mietla05 no to trudno, tak czy siak wypłacić nadgodziny/ekwiwalent za urlop musi
  • Odpowiedz
ja tam nie widzę w tym nic złego. Jak pracodawca płaci to jest to spoko biznes zwłaszcza, że nadgodziny w sobotę zwylke są płatne 150

@DarthPejter: Różnica jest taka że oni nie wprowadzili nadgodzin a obowiązkowy 6dniowy tydzień pracy ważny do odwołania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@marcelus hurr durr przekładają premierę cyberbonka a ja chciaem już grać
*6 dyniowy tryb pracy by przyspieszyć premierę* hurr durrten cdp to k---y bo wykorzystują ludzi Hur durr praca w kołchozie
  • Odpowiedz