Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Pytanie do wykopowych ekspertów. Co polecacie na pierwszy motocykl i jak nie dać zrobić się w uja przy zakupie? Gdzie szukać najlepiej? Z racji wzrostu i przeznaczenia zastanawiam się nad BMW GS 650, Yamaha tenere 660 albo honda transalp XL700
#motocykle #motoryzacja
  • 16
  • Odpowiedz
  • 0
@bocznica: ponad 182cm i nieproporcjonalnie długie nogi :( większość to będą drogi wojewódzkie i krajowe i weekendowe wypady poza drogę-roztocze i Podkarpacie.
  • Odpowiedz
  • 0
@zryty_berek: nie chce nowego. Myślałem o hondzie cb500x z salonu ale z racji tego że to pierwszy moto to nie raz zaliczę glebę czy cos zniszczę więc raczej skłaniam się ku używce
  • Odpowiedz
masz na myśli jakieś konkretne roczniki? Myślałem o końcówce produkcji tj 2014-2016

@papazdachu: Dobra zapomniałem że jest też XT660Z tenere.
Dziwiłem się i myślałem że pomyliłeś nazwy z XTZ600 Tenere.

Jeździłem F650GS Dakar Właściwości terenowe wbrew nazwie są ograniczone. Choć ma koło 21 i większe skoki zawieszeń. Na szutry się nadaje. Podobno bardzo żywotny silnik 140 tys km potrafi zrobić. Bez remontu. Wada to podobno łańcuszek rozrządu. Nisko się siedzi i
  • Odpowiedz
  • 0
@mpetrumnigrum: cholera zdziwiłes mnie z tym trampkiem że odradzasz. Na czarne tylko się nadaje?
Chyba coraz bardziej nastawiam się na tenere. Wydaje się całkiem całkiem, niezły wygląd, egzemplarze z drugiej ręki są spoko doposażone i niezły dźwięk z jednego gara. Skoro w BMW się nisko siedzi to jednak chyba odpada bo będę miał kolana pod brodą
  • Odpowiedz
Skoro w BMW się nisko siedzi to jednak chyba odpada bo będę miał kolana pod brodą

@papazdachu: Nisko w porównaniu do yamahy ttr600 94cm wysokości siodła.
Jestem przyzwyczajony do tego że grunt dotykam tylko połową stopy. a na Bmw mam nawet bardzo lekko ugięte kolana podczas postoju ale to daje pewność prowadzenia w terenie dla początkującego.
mam 180cm wzrostu.

Pamiętaj jedno czy weżniesz bmw DAKAR(jeśli już to tylko ten) czy teneere
  • Odpowiedz