Wpis z mikrobloga

@JohnFairPlay: Możliwe, że to wynika z burdelu ;) Ileż to razy obserwowałem moją konkurencję, która nie zauważała podwyżek cen i sprzedawała towar poniżej kosztów zakupu ¯\_(ツ)_/¯
Możliwe, że to wynika z burdelu ;) Ileż to razy obserwowałem moją konkurencję, która nie zauważała podwyżek cen i sprzedawała towar poniżej kosztów zakupu ¯_(ツ)_/¯

@kubako: skąd wiesz, że działali jako dropshopping? może nabyli towar na magazyn w starej cenie
@alene96: No nie, dropshiping to akurat zupełnie co innego - to wysyłka do klienta bezpośrednio przez hurtownię/dystrybutora, z pominięciem magazynu sklepu.
Model sprzedaży o którym piszesz też ma jakąś marketingową nazwę, ale nie pamiętam akurat.
@alene96: poza tym, akurat w dropshippingu zwykle trudno o taką sytuację, gdzie ktoś nie poprawi cen, bo zwykle dostawcy umożliwiający dropshipping udostępniają też on-line swoje stany, ceny, opisy itp.
Jak ktoś nie nadąża z poprawianiem cen, to dlatego, że ma zwykły mały sklepik i robi tam ręcznie większość cen ¯\_(ツ)_/¯