Wpis z mikrobloga

czy w rok można na luzie nauczyć sie do matury i zdać z przyzwoitym wynikiem? angielski mam na dobrym poziomie i myślę, że teraz bym zdał na co najmniej 60% ale z matmy jestem #!$%@? jak nie wiem a z polskiego nie znam w sumie żadnej lektury, też nie chciałbym siedzieć całymi dniami i sie uczyć ale z 2-3 godziny dziennie będę mógł poświęcić na nauke, jeśli można bez większych problemów to jak najlepiej zacząć nauke? jakieś stromy Internetowe filmy na Youtube itd polececie?
#matura #studbaza #licbaza
  • 5
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mateo2111: żadne filmiki, jeśli zamierzasz poświęcić tyle czasu nie ma szans, żebyś nie miał dobrego wyniku. Z matmy rób matury po prostu i wspomagaj się podręcznikiem. Z polskiego przeczytaj streszczenia porządnie i zrób z nich notatki, żeby pamiętać.
@mateo2111: kup "Kiełbasę" i trzaskaj zadania. W rok da się ogarnąć, ale musisz chcieć sam z siebie. Jak będziesz robił te zadania z przymusu i z każdym kolejnym coraz mocniej będzie ci się chciało spać, to efekty w stosunku do poświęconego czasu będą średnie.

Filmiki yt/matematyka.pisz.pl są dobre jeżeli nie wiesz jak podejść do zadania nowego typu, ale podstawa to Kiełbasa.