Wpis z mikrobloga

@Morritz: Problem polega na tym, że ja mam w dupie czy oni to nakazują czy nie. Czy to jest zgodne z prawem czy nie. Ja noszę maseczkę w zamkniętych pomieszczeniach bo tak zalecają epidemiolodzy i zdrowy rozsądek. Takie podejście jak Twoje jest właśnie traktowaniem się jak bydła. Nie trzeba to nie robię. Jak będzie ustawa to będę nosił. Masz własny rozum to z niego korzystaj, polecam.
@tom3k86 Więc co do nienoszacych masek mamy jasność. A do jakiej kategorii zaliczasz tych co noszą maski z odkrytym nosem, na brodzie lub noszą same przyłbice? Bo tak jak obserwuje to 3/4 ludzi się do tego łapie wliczając tych co nie noszą, poprawnie założone maski ma 1/4 ludzi których widzę w sklepie, już nie zagłębiam się czy je dezynfekują i jak je przenoszą bo widzę że prawie zawsze wymiętolone w kieszeni albo
Więc co do nienoszacych masek mamy jasność. A do jakiej kategorii zaliczasz tych co noszą maski z odkrytym nosem, na brodzie lub noszą same przyłbice? Bo tak jak obserwuje to 3/4 ludzi się do tego łapie wliczając tych co nie noszą, poprawnie założone maski ma 1/4 ludzi których widzę w sklepie, już nie zagłębiam się czy je dezynfekują i jak je przenoszą bo widzę że prawie zawsze wymiętolone w kieszeni albo kobiety