Aktywne Wpisy

oydamoydam +128

JulianGangol +142
Czarzasty to stary lewak ale jest jedna z najbardziej rozpoznawalnych twarzy Lewicy. Dodatkowo gosc chodzi po wszystkich mediach, udziela licznych wywiadow i w glownej mierze to on stal za cala kampania wyborcza, ktora trwala od ponad pol roku. Od wielu, wielu lat jedna z najwazniejszych postaci na lewej stronie. Od 2016 roku przewodniczacy SLD a teraz Nowej Lewicy. I co sie wydarzylo? Lokalny chad z ostatniego miejsca na liscie o maly wlos

Hej mirunie, chciałem zainstalować na dual boocie windowsa obok Linuxa i nie mogę... Zawsze dostaję taki komunikat jak na zdjęciu.
W kompie mam 3 dyski z czego dwa są dla Linuxa i są sformatowane na ext4 i jeden pusty dla windy. Sterowniki dla płyty głównej są dla dostępne jedynie jako pliki .exe i nie mogę ich użyć.
Ktoś ma jakieś pomysły? Myślałem aby zrobić sobie wirtualkę i wykorzystać pusty dysk jako storage, ale to okazało się trochę zbyt dla mnie skomplikowane.
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak zainstalujesz win, to masz do wyboru:
1. Boot menu z biosu
2. Grub w linuxie, gdzie dopisujesz windows
3. W windowsie dodajesz opcję do bootowania linuxa
Ja preferuję 2.
1. Nie rozumiem problemu, komunikat jest windowsowy, więc "pusty dysk windowsowy" nie jest pusty.
2. Sterowniki exe do czego? Bo do instalacji linuksa do niczego nie są potrzebne.
3. Usiłujesz zainstalować linuksa na włączonej windzie? Od tego jest WSL. Czystą instalację linuksa robi się z nośnika bootowalnego.
P.S. który to Windows, 7 czy 10?
Osobne urządzenie, chciałbym uniknąć wyciągania pozostałych dysków, bo jednym z nich jest NVMe, który dość głęboko siedzi i możliwe, że musiałbym ściągać radiator z procka.
windows 10
Tak na marginesie, do czego Windows? Jakiś szczególny program ciebie na nim interesuje, czy chcesz pograć? Bo może VMka wystarczy i łatwiej będzie ci pomóc w tym temacie?
(mam tylko jedno GPU więc GPU passtrough odpada)
W biosie nie mogę odłączyć niestety dysków (albo nie mogę tej opcji znaleźć). Na ten moment instaluję system na VM z podłączonym dyskiem fizycznym. Na razie idzie dobrze