Ale się narobiło tych antykoronadebili, coś niesamowitego. Jeszcze to ich przekonanie, że odkryli jakiś spisek światowy, będąc jedynie zwykłymi szurami bez wykształcenia jest komiczne. #koronawirus #bekazpodludzi
@Andy_Rosenbaum samo to, że Grażyny z fb uważają że odkryły światowy spisek to beka XDDD no zniewolenie jak c--j bo trzeba maseczkę na 10 minut w sklepie założyć xD zmęczenie pandemia? Czym niby? Tą maseczka? Czy myciem rąk? Nfz to chujnia? No NFZ od lat to chujnia ale gratuluje spostrzegawczości xD lekarze rodzinni się zamknęli?k---a oni od lat nie leczą tylko stosują spychologie teraz jako pacjent musisz się sam diagnozowac xD.
@Andy_Rosenbaum: Oczywiście, że tak- te wszystkie ograniczenia miały uchronić przed zapaścią systemu ochrony zdrowia i przed umieraniem na ulicach. Trzeba być ostrożnym, ale też weryfikować i zmienić założenia matematyczne, które się nie sprawdziły.
@Andy_Rosenbaum: Nie ufają lekarzom i epidemiologom, a ufają jakiemuś Staszkowi z Facebooka który na darmowym blogu na blogspocie opisuje "prawdę o epidemii" xDDD
najlepsze jest to, że w marcu sam ze strachu nie wychylił nosa z chałupy a 3 miesiące później poznał całą "prawdę" xD
Ale tu piękne chochoły powstają. Ja i wszyscy moi znajomi od początku w dupie mieliśmy wirusa i te wszystkie zakazy przemieszczania. Normalnie wychodziliśmy z domu, z buta, autem, na rowerze, do lasu. Wtedy, gdy wykopki dosłownie kamienować chciały za wyjazd za granicę. No ale przecież wy nie
Dokładnie tyle spodziewałem się po covidowych wariacikach. :) może jeszcze zdania o "szurach" lub "foliarzach". Jak tam, skafander na drugą falę już kupiony? Tylko zostaw coś dla kolegów w sklepie.
możemy dyskutować o pandemii, ale prawda jest taka że zdecydowana większość osób będących przeciwko ograniczeniom to te same szury od 5G, czipach w szczepionkach, płaskiej ziemi, reptilian, itd.
@megawatt: zgadzam sie, niestety tak jest sam widze mase szurow na grupach antypandemicznych w Niemczech i w Polsce. W Niemczech na chwile obecna jest ukszaltowanie skojarzenie: nie zgadzasz sie z obstrzeniami i polityka rzadu = musisz byc nazista/faszysta.
Jakby zmarło 50 tysięcy osób w ciągu miesiąca, to teraz nie byłoby tylu niedowiarków.
@janeeyrie: na pewno, a jakby zmarlo 100 tysiecy? A 150 tysiecy? Kto da wiecej.
A moze prawda jest taka, ze wirus nie jest az tak grozny jak zakladano powszechnie na poczatku roku i nie ma potencjalu aby zabic w Polsce 50 tysiecy osob podczas jednego sezonu?
Po fakcie to każdy jest najmądrzejszy. Chciałbym zobaczyć takiego szura jednego z drugim w marcu kiedy trzeba było podejmować decyzje w ciemno bez wiedzy biorąc odpowiedzialnośc za miliony ludzi.
@aei9077: trafne spostrzezenie, ale troche inna perspektywa - w Niemczech w polowie marca 96% ludzi chcialo lockdownu, pomimo tego, ze byl on calkowicie niepotrzebny. Jezeli rzad by wtedy lockdownu nie wprowadzil to wszystkie zgony covidowe spadlyby na nich.
lepiej przedstawić tylko skrajności z jednej i drugiej strony bo albo się w nic nie wierzy albo się jest bezmózgim pelikanem, nic po środku. Niczym się od nich nie różnisz kolego.
@neurokorba: wlasnie ja jestem po srodku - wirus jest, dla pewnych grup osob jest smiertelny, na pewno jakies osoby beda mialy pamiatke na cale zycie w postaci powiklan. Tym niemniej uwazam, ze lockdowny byly szkodliwe i niepotrzebne.
Przecież nie da się zaprzeczyć, że wirus - który ISTNIEJE, ale który również okazuje się dużo mniej śmiertelny niż myśleliśmy - jest na całym świecie wykorzystywany do erozji praw obywatelskich, testowania granic akceptowanej kontroli nad społeczeństwem, i jest złotą wymówką do wszystkiego. I wobec rządu i mediów zawsze lepiej jest byc przesadnie sceptycznym niż przesadnie ufnym - niezależnie od tego, kto jest u władzy.
#koronawirus #bekazpodludzi
@Andy_Rosenbaum: Oczywiście, że tak- te wszystkie ograniczenia miały uchronić przed zapaścią systemu ochrony zdrowia i przed umieraniem na ulicach. Trzeba być ostrożnym, ale też weryfikować i zmienić założenia matematyczne, które się nie sprawdziły.
Ale tu piękne chochoły powstają. Ja i wszyscy moi znajomi od początku w dupie mieliśmy wirusa i te wszystkie zakazy przemieszczania. Normalnie wychodziliśmy z domu, z buta, autem, na rowerze, do lasu. Wtedy, gdy wykopki dosłownie kamienować chciały za wyjazd za granicę. No ale przecież wy nie
Dokładnie tyle spodziewałem się po covidowych wariacikach. :) może jeszcze zdania o "szurach" lub "foliarzach". Jak tam, skafander na drugą falę już kupiony? Tylko zostaw coś dla kolegów w sklepie.
@megawatt: zgadzam sie, niestety tak jest sam widze mase szurow na grupach antypandemicznych w Niemczech i w Polsce. W Niemczech na chwile obecna jest ukszaltowanie skojarzenie: nie zgadzasz sie z obstrzeniami i polityka rzadu = musisz byc nazista/faszysta.
Tym niemniej sa osoby,
@janeeyrie: na pewno, a jakby zmarlo 100 tysiecy? A 150 tysiecy? Kto da wiecej.
A moze prawda jest taka, ze wirus nie jest az tak grozny jak zakladano powszechnie na poczatku roku i nie ma potencjalu aby zabic w Polsce 50 tysiecy osob podczas jednego sezonu?
@aei9077: trafne spostrzezenie, ale troche inna perspektywa - w Niemczech w polowie marca 96% ludzi chcialo lockdownu, pomimo tego, ze byl on calkowicie niepotrzebny. Jezeli rzad by wtedy lockdownu nie wprowadzil to wszystkie zgony covidowe spadlyby na nich.
@neurokorba: wlasnie ja jestem po srodku - wirus jest, dla pewnych grup osob jest smiertelny, na pewno jakies osoby beda mialy pamiatke na cale zycie w postaci powiklan. Tym niemniej uwazam, ze lockdowny byly szkodliwe i niepotrzebne.
Co do
@BarkaMleczna: bardzo dobra wypowiedz.
Komentarz usunięty przez autora